Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: TAJANSTVENA PODZEMNA GRAĐEVINA U RUSIJI ZBUNJUJE NAUČNIKE  (Pročitano 23172 puta)

Van mreže Max

  • Opšti urednik
  • Heroj
  • *****
  • Poruke: 714
  • Ugled: +81/-0
TAJANSTVENA PODZEMNA GRAĐEVINA U RUSIJI ZBUNJUJE NAUČNIKE: Izgrađena 300 godina posle Hrista, NIKO NE ZNA ČEMU JE SLUŽILA!

Podzemna građevina deo je drevne tvrđave Narin-Kala, koja je na spisku Uneskove kulturne baštine, a nalazi se u gradu Derbentu u južnoj ruskoj Republici Dagestanu.

Nova studija pokazala je da bi misteriozna struktura pod zemljom, koja se nalazi u južnoj Rusiji, mogla biti jedna od najstarijih hrišćanskih crkava na svetu i najstariji hrišćanski hram u toj zemlji.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Istraživanje su sproveli ruski istraživači sa Nacionalnog univerziteta za nauku i tehnologiju (MISiS) u saradnji sa Državnim univerzitetom iz Dagestana, sa Institutom za fiziku Lebedev, sa Ruskom akademijom nauka i sa Univerzitetom za nuklearnu fiziku iz Moskve.

Naučnici su koristili metod mion radiografije za skeniranje strukture duboke 12 metara, koja je smeštena u severozapadnom delu tvrđave Narin-Kala, sagrađene oko 300. godine posle Hrista. Tvrđava se nalazi u južnoj ruskoj republici Dagestanu.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


U saopštenju na zvaničnoj internet stranici MISiS-a piše da je cilj skeniranja bio da pomogne naučnicima da odrede 3D konfiguraciju ove strukture, s obzirom na to da "do danas nije shvaćeno koja je bila funkcija ove zgrade: da li je to bio rezervoar, hrišćanski hram ili zaratustriski hram vatre".

Istraživačima je trebalo najmanje dva meseca da završe skeniranje, nakon što su postavili detektore na dubini od oko deset metara u unutrašnjost konstrukcije i izvršili precizno merenje onoga što je sada Uneskova kulturna baština. Ni nakon završetka skeniranja, vodeći ekspert MISiS-a Natalija Poluhina nije sigurna šta da zaključi u vezi sa funkcijama ovog objekta."Čudno bi bilo da ovu zgradu protumačim kao rezervoar za vodu. U istoj tvrđavi, Narin-Kala, postoji slična podzemna građevina, duboka deset metara, i to jeste, zapravo, rezervoar. To je pravougaona građevina. Ali, ova neobična struktura u koju smo postavili naše detektore je u obliku krsta, njena orijentacija je strogo u skladu sa četiri kardinalna pravca, a jedna strana je dva metra duža od ostalih. Prema navodima arheologa koji su započeli iskopavanja - ’tokom izgradnje, zgrada je bila potpuno iznad površine, i leži na najvišoj tački Narin-Kala‘. Kakav je smisao staviti rezervoar na površinu, i to na najvišoj planini?", primetila je Poluhina, dodajući da ovde ima više pitanja nego odgovora.

Naučnici su se složili da u budućnosti treba napraviti detaljniju analizu, kako bi se dobila kompletna 3D slika tajanstvene zgrade, što bi konačno trebalo da rasvetli sve detalje u vezi sa misterijom - na koji su način ljudi koristili ovu zgradu.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija
Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete