Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Arheolozi u Meksiku pronašli vrata u podzemini svet!  (Pročitano 24038 puta)

Van mreže Max

  • Opšti urednik
  • Heroj
  • *****
  • Poruke: 714
  • Ugled: +81/-0
Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Tokom poslednjeg istraživanja stručnjaci su skenirali piramidu pomoću elektro-tomografije

Mesečeva piramida jedna je od najvećih građevina pretkolumbovske Amerike. Nalazi se u Meksiku, u ostacima drevnog grada Teotivakana, koji je postojao od III veka p.n.e  do VII veka naše ere.

Ka prenose meksički mediji, arheolozi su otkrili podzemni tunel ispod Mesečeve piramide koji verovatno vodi u grobnicu koja, prema mišljenju strucnjaka, simbolizuje podzemni, odnosno zagrobni svet.

Tunel je pronađen na dubini od osam metara i vodi ka prostoriji dužine 15 metara. Ulaz u tunel se nalazi na južnoj strani Trga Meseca, u neposrednoj blizini hrama, ali se smatra da postoji i drugi ulaz, negde na istočnoj strani.

Međutim, arheolozima je još uvek nepoznato šta se tačno nalazi u pogrebnoj prostoriji. Smatraju da je podzemni sistem prostorija simbolizovao zagrobni život i potoke svete vode boginje vode i Meseca, Čalčiutlikue.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Mesečeva piramida izgrađena je u periodu od 200. do 400. godine naše ere i korišćena je za obavljanja ritualnih ceremonija u čast boginje Čalčiutlikue.

Iskopavanja na ovom lokalitetu su vršena i tokom 1980-ih godina prošlog veka, a istraživači su tada pronašli ljudske ostatke sa deformisanim lobanjama, kao i artefakte izrađene od zelenog kamena.editor.rs
Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete