Zanimljivosti > Zanimljivosti

Скулптура из свемира?

(1/2) > >>

aurelije:
Мистериозна скулптура мушкарца у оклопу из 11. века, коју је група есесоваца пронашла на Тибету 1938. године, направљена је од метеорита, открили су немачки научници.                             Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete
 Наиме, научници су потврдили да „Гвоздени човек" кога су нацисти пронашли на Тибету 1938. године – долази из свемира!

Тим нацистичких археолога на челу са Ернстом Шефером пронашао је „Гвозденог човека" непосредно пре почетка Другог светског рата, а реч је о скулптури мушкарца у оклопу на чијим се прсима налази обрнути кукасти крст.

Научници тврде да је реч о будистичком богу Ваишравану и да статуа висока 24 сантиметара и тешка 10,6 килограма потиче из 11. века.

Међутим, о правом се пореклу тренутно мало тога зна.

Оно што научници са штутгарског универзитета тврде са сигурношћу, јесте да је реч о материјалу који долази из свемира, јер је скулптура направљена од метеорита и једина је статуа начињена од тог материјала (анализа је показала да се ради о гвозденом метеориту који садржи никл, кобалт, хром, галијум и германијум). Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete
   Наравно, податак да се ради о „статуи из свемира" не треба узети дословно, јер реч је о Чинга гвозденом метеору, чији су комади расути на подручју источног Сибира и Монголије, а Чинга је један од 113 оловних метеорита пронађених на Земљи.

Ипак, не зна се ни зашто су нацисти однели скулптуру у Немачку, али претпоставља се да их је привукла мистика која окружује предмет, кукасти крст који се налази на њему, као и чињеница да су Адолф Хитлер и његови сарадници били опседнути окултизмом.

„Гвоздени човек" је једини познати људски приказ до сада направљен од метеорита.

„Ако се узме у обзир само материјал од кога је направљена скулптура, њена вредност је око 15.500 евра. Са друге стране, ако се рачуна и старост статуе може се рећи да је реч о непроцењивом комаду"

Carica Teodora:
Tekst je nerealan, kako može krst da dospe u svemir i izkalupira ovu figuricu i donese na Zemlju? Nema smisla, pre može da isklesira i izvajari i oblikuje. Naravno je da su hrišćani bili u Indiju i oni su prihvatili deo vere i izmešali dve religije. I ne samo to, gledam seriju 'Anandi', na sariju jedne glumice uočen je vez od svastike. 0_o

Konstantin:
Kako sam ja razumeo ovaj tekst ovde se radi o metalnom meteoru koji je nekog nepravilnog oblika, i od tog meteora je izrađena ova figura koja na prsima ima obrnuti kukasti krst.

Brasch:
Teodora mozda nije bas najbolje razumela tekst. Skulptura je napravljena od meteorita koji je dospeo na zemlju.

--- Citat ---Наравно, податак да се ради о „статуи из свемира" не треба узети дословно...
--- Kraj citata ---

Nego, mene muci jedno drugo pitanje. Sta se stvarno desavalo na Tibetu?

Carica Teodora:

--- Citat: Konstantin  22.12.2012. 16:40 ---Kako sam ja razumeo ovaj tekst ovde se radi o metalnom meteoru koji je nekog nepravilnog oblika, i od tog meteora je izrađena ova figura koja na prsima ima obrnuti kukasti krst.

--- Kraj citata ---

--- Citat: Brasch  22.12.2012. 23:11 ---Teodora mozda nije bas najbolje razumela tekst. Skulptura je napravljena od meteorita koji je dospeo na zemlju.

--- Citat ---Наравно, податак да се ради о „статуи из свемира" не треба узети дословно...
--- Kraj citata ---

Nego, mene muci jedno drugo pitanje. Sta se stvarno desavalo na Tibetu?

--- Kraj citata ---

Razumela sam sve.Znam da je poreklo meteora od metala, to nije ništa neobično, ali kažem da je ovo napravljeno u svemiru nemoguće.Pre je ova figurica napravljena od ljudske ruke a ne od nekog kalupa. Kinezi i šira oblast su onoga vremena bili obučavani u majstoriji rezbarenja, umetnosti i raznim veštinama. Ovo je delo ruku jednog izvrsnog majstora. Malo sam izguglala da je svastika nacrtana na stomaku ove figurice a ne vidi se ovako na slici, ona je simbol sreće i uspeha i kao i što je to u istočnoj kulturi i dan danas ima vezove svastike na sariju žene, i da su Nemci te godine to preuzeli kao simbol za njihovu politički napredak i naravno kukasti krst, a taj krst potiče od jezuita koji su išli na sve strane pa do Mongolije i Tibeta, pa tad Nemci se čudili a mi novijeg doba još više čudimo. :)

Da li je ovde dozvoljeno da kada postirate neki članak da ostavite ispod njega link da se zna poreklo informacija a informacija možda nije dobro prevedena ili neka vešta obmana.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju