Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Isus rođen u drugom Vitlejemu?  (Pročitano 2610 puta)

Van mreže Carica Teodora

  • Heroj
  • *****
  • Poruke: 625
  • Ugled: +109/-2
  • Pol: Žena
Isus rođen u drugom Vitlejemu?
« poslato: 26.12.2012. 22:18 »
Израелски археолози саопштили су да на основу нових археолошких доказа верују да Исус Христос није рођен у Витлејему већ у истоименом сеоцету у Галилеји.

Аврам Ошри, шеф тима археолога који врше опсежна истраживања у Израелу, тврди да постоји довољно доказа који упућују на то да је Исус рођен у селу Витлејему у Галилеји.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Фреска „Рођење Исуса Христа“ Према његовим речима, то село је од Назарета удаљено само седам километара, за разлику од града Витлејема који је удаљен чак 150 километара и који у то време није био насељен.

„Приликом изградње локалног пута, радници су открили остатке камених посуда које су у то време користили само Јевреји. Село је било опасано великим зидом, а о насељености другог Витлејема у Исусово време нема доказа, па верујемо да је он заиста овде рођен", каже Ошри, преноси британски Teлеграф.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Налазиште које је довело у питање досадашње веровање Ошри тврди да постоје докази и да је у раном периоду хришћанства село Витлејем слављено као место Христосовог рођења, а чему сведоче и до данас сачуване зидине око села које је изградио цар Јустинијан.

Аврам каже и да у прилог томе иде податак да је Марија при крају трудноће јахала на магарцу из Назарета у село Витлејем, јер је оно удаљено само седам километара.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


ВитлејемМеђутим, конкретни археолошки докази који би са сигурношћу све то потврдили не постоје, па Аврам верује да ово откриће неће имати велики утицај на хришћанство.

Izvor: http://www.rts.rs/
« Poslednja izmena: 06.01.2013. 00:57 admin »

Van mreže Carica Teodora

  • Heroj
  • *****
  • Poruke: 625
  • Ugled: +109/-2
  • Pol: Žena
Odg: Isus rođen u drugom Vitlejemu?
« Odgovor #1 poslato: 26.12.2012. 22:31 »
Израелски археолози саопштили су да на основу нових археолошких доказа верују да Исус Христос није рођен у Витлејему већ у истоименом сеоцету у Галилеји.

Аврам Ошри, шеф тима археолога који врше опсежна истраживања у Израелу, тврди да постоји довољно доказа који упућују на то да је Исус рођен у селу Витлејему у Галилеји.Фреска „Рођење Исуса Христа“Према његовим речима, то село је од Назарета удаљено само седам километара, за разлику од града Витлејема који је удаљен чак 150 километара и који у то време није био насељен.

„Приликом изградње локалног пута, радници су открили остатке камених посуда које су у то време користили само Јевреји. Село је било опасано великим зидом, а о насељености другог Витлејема у Исусово време нема доказа, па верујемо да је он заиста овде рођен", каже Ошри, преноси британски Teлеграф.Налазиште које је довело у питање досадашње веровањеОшри тврди да постоје докази и да је у раном периоду хришћанства село Витлејем слављено као место Христосовог рођења, а чему сведоче и до данас сачуване зидине око села које је изградио цар Јустинијан.

Аврам каже и да у прилог томе иде податак да је Марија при крају трудноће јахала на магарцу из Назарета у село Витлејем, јер је оно удаљено само седам километара.ВитлејемМеђутим, конкретни археолошки докази који би са сигурношћу све то потврдили не постоје, па Аврам верује да ово откриће неће имати велики утицај на хришћанство.

Čini mi se da nisam baš najbolje razumela članak. 0_o. Dobro ajde, može da bude ovako i onako, nego palo mi je na pamet da ti arheolozi ipak mogu da pogreše u proceni istraživanja i da su trebali malo da sačekaju neko vreme sve dok ne utvrdi pravo stanje mada dokazi mogu biti na pogrešnom mestu, ne u ovom smislu, nego uopšte. Treba znati da je Biblija puna istorija i njih bar 85% sve arheološke lokalitete su pronađene. Čak je i Vitlejem postojao u ono vreme onako kako je istorija prepričavana ali .....

Nego, i danas arheolozi mogu da posluže u političku svrhu kroz medija propagiraju da oslabe veru neke nacije, izvrću istinu i čak ospori Bibliju.
« Poslednja izmena: 06.01.2013. 01:01 admin »