Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Arheolozi otkrili “eliksir mladosti” u Kini!  (Pročitano 24134 puta)

Van mreže Miloš21

  • Heroj
  • *****
  • Poruke: 945
  • Ugled: +70/-0
Arheolozi otkrili “eliksir mladosti” u Kini!
« poslato: 06.03.2019. 22:17 »
U Kini, arheolozi su otkrili bronzanu posudu staru dve hiljade godina u kojoj se nalazi žuta tečnost, za koju su nekada ljudi verovali da je “eliksir mladosti”.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Budući da je pronađena u grobnici, kraj mrtvog čoveka, očigledno je da i ovaj eliksir i nije bio baš efikasan. Šalu na stranu, misteriozna posuda pronađena je u centralnoj Kini, na arheološkom nalazištu kraj Luojanga. Pred ove posude, prepune žute tečnosti, otkriveni su i oslikani, glineni sudovi, bronzani artefakti kao i lampa.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Sama tečnost, oko 3,5 litara koliko je pronađeno, sastoji se od kalcijum nitrata (šalitre) i kalijum aluminijum sulfata (tzv. aluma). Po svemu sudeći, prema spisima pronađenim na ovom nalazištu, upravo ova mešavina smatrana je eliksirom mladosti i koristila se kao lek u Kini.

Bez sumnje ne treba spominjati da su ovi sastojci toksični i da neće učiniti osobu besmrtnom niti večno mladom i zdravom.

Kineski vladari su bili opsednuti pričom o eliksiru mladosti, pa se neretko dešavalo da su umirali od posledica trovanja živom, usled traženja recepta za besmrtnost.


(edukacija.rs)