Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Najveća istorijska laž: Vizantija nikada nije postojala?!  (Pročitano 22076 puta)

Van mreže Miloš21

 • Heroj
 • *****
 • Poruke: 945
 • Ugled: +70/-0
Termin Vizantija ili Bizant izmislio je nemački „istoričar“ Heronim Volf 1557. godine, priču je raširio Monteskje i vatikanski agenti koji su hteli da slavu Rima prisvoje isključivo za sebe.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Ta njihova izmišljena Vizantija se za 1000 i kusur godina postojanja zvala Rimsko carstvo, Basileia Rhomaion, Rhomanía, Imperium Romanum, Romania, ili Rum na arapskom. Rimsko carstvo je imalo dvojezični naziv latinski i grčki i nijedan nije bio „Vizantija“.

Dve najpoznatije izmišljene zemlje su Nedođija, iz bajke o Petru Panu i Vizantija, iz bajke o lažiranoj balkanskoj istoriji. Država pod imenom Vizantija nikada nije postojala! Kada naša deca uče o tome u školi, to je isto kao kada bi učili o Nedođiji.

U dokumentima Vaseljenskih i Pomesnih sabora Hrišćanske Crkve ne postoji reč Vizantija. Takođe nema ni Konstatinopolja ni Vizantiona ni Vizantinaca. U mesecoslovima Hrišćanske Pravoslavne Crkve ne postoji nijedan vizantijski svetitelj.

Od 1054. pa sve do 1557. godine, Rim je pokušavao da preuzme kulturno nasleđe istočnog dela Rimskog carstva, odnosno Novog Rima. Međutim, svi ti napori Rima bili su bezuspešni. Tada se javila genijalna zamisao. Izmisliće novo ime istočnom delu Rimskog carstva i nazvaće ga Vizantija.

Termin Vizantija ili Bizant izmislio je nemački “istoričar“ Heronim Volf 1557. godine, priču je raširio Monteskje i vatikanski agenti koji su hteli da slavu Rima prisvoje isključivo za sebe.

Ta njihova izmišljena Vizantija se za 1.000 i kusur godina postojanja zvala Rimsko carstvo, Basileia Rhomaion, Rhomanía, Imperium Romanum, Romania, ili Rum na arapskom. Rimsko carstvo je imalo dvojezični naziv latinski i grčki i nijedan nije bio „Vizantija”. Susedi ga nisu zvali Vizantija.

Na zapadu, Rimski papa je njenog vladara zvao Imperator Romaniae da ne bi upotrebio Imperator Romanum. Arapi su je zvali Rum. Sada istočni deo Rimskog carstva, koje je nazvan Vizantija, ima neku ”svoju” vizantijsku istoriju koja će se pisati u 16. i 17 veku, i koja se ne sme poistovećivati sa istorijom Rimskog carstva.

Naziv Nova Roma treba izbrisati iz svih nacionalnih istorija i svih crkvenih dokumenta i dati mu novo ime Vizantion ili Konstantinopolj.

Postavlja se pitanje šta je sa srpskim istorijskim i kulturnim nasleđem, koje je uz pomoć domaćih servilnih istoričara izmišljenog carstva, izmenjeno i usaglašeno sa novonapisanom vizantijskom istorijom. Odgovor je jednostavan. Srpska istorija je brisana ili usaglašavana sa unapred postavljenim ciljevima Velikog izumitelja. Da bi pisali novu vizantološku istoriju srpskog naroda, servilni istoričari su ćutanjem prepustili zaboravu celokupno književno i naučno nasleđe srpskog naroda.

Za njih ne postoji Sveti srpski rukopis – Srpsko četvorojevanđelje, napisano na pergamentu na 305 strana, Zakonopravilo Svetog Save, Karejski tipik, Dečanske hrisovulje, Studenički tipik, Miroslavljevo jevanđelje i hiljade starih rukopisnih knjiga srpskog naroda razasutih po celoj Evropi.

Čak su i srpski grb sa ocilima i srpski dvoglavi orao iskorišćeni za obeležja izmišljene Vizantije, a nas danas sledbenici vatikansih istorijskih obmana ubeđuju da smo mi ta obeležja „ukrali“ od Vizantije!

Tako je Srpsko kulturno nasleđe postalo kolateralna šteta u borbi između Novog Rima i Rima, odnosno Istoka i Zapada. Prvi na udaru bio je Srpski kalendar najveći i najstariji naučni spomenik srpskog naroda. Umesto njega domaći servilni istoričari izmislili su vizantijski kalendar.

Izmišljeni vizantijski kalendar doveo je do toga da je Srpski kalendar, najveći naučni spomenik srpskog naroda pao u zaborav i postao samo još jedna kolateralna šteta.

Srpska Pravoslavna Crkva čuvala je Kalendar Svetog Save sve do 19. veka a danas Kalendar Svetog Save ne pominje ni Država ni Srpska Pravoslavna Crkva.

Odnošenje rukopisnih knjiga, povelja, zakona i crkvenih relikvija bila je bezočna krađa, prisvajanje i svojatanje velike istorijske i kulturne baštine srpskog naroda. Srbi su davali prednost duhovnim a oni materijalnim vrednostima. Srbi su pisali a oni odnosili, jer svoje nisu imali. Tako se naše brojne najstarije rukopisne knjige nalaze širom državnih i privatnih kolekcija. Počevši od 17. veka, veliki broj istoričara piše vizantološku istoriju srpskog naroda a sve u skladu sa zadatim ciljevima.

Kada se izbroje sve istorije srpskog naroda koje su pisali vizantolozi dolazi se do saznanja da nijedan narod u svetu nema toliki broj izmišljenih istorija kao što ima srpski narod.

(Telegraf)
« Poslednja izmena: 11.02.2015. 12:50 Miloš21 »

Van mreže Milan77

 • Stariji član
 • ****
 • Poruke: 250
 • Ugled: +9/-0
Odg: Najveća istorijska laž: Vizantija nikada nije postojala?!
« Odgovor #1 poslato: 11.02.2015. 17:26 »
Želeo bih da pitam naše istoričare kako tumače ono što što smo svi učili u školi da smo vodili kosovski boj 1389 a tada je navodno postojalo vizantijsko carstvo koje je palo tek 1453 znači 64 godine kasnije, pa bi ih pitao kojim to kopnenim putem su došli turci da nas napadnu kad znamo da je tad današnji Istambul bio glavni grad tog navodnog vizantijskog carstva.

Van mreže Max

 • Opšti urednik
 • Heroj
 • *****
 • Poruke: 714
 • Ugled: +81/-0
Odg: Najveća istorijska laž: Vizantija nikada nije postojala?!
« Odgovor #2 poslato: 11.02.2015. 17:58 »
Tokom Školovanja (u Kraljevini Jugoslaviji, Titoslaviji, danas) programi istorije su bili ispunjeni neverovatnim lažima. I to se zove istorijska nauka. Generacije su učile naopake stvari.

Ko kontroliše sadašnjost, kontroliše prošlost, a ko kontroliše prošlost, kontroliše budućnost.

Ta budućnost naših očveva i dedova se nama lupa o glavu, a našim unucima će se lupati o glavu laži koje mi trpimo danas.

Prevaranti su čak na beogradskom Univerzitetu otvorili katedru „vizantologije”. Mogli su komotno i katedru nedođilogije da otvore.
S obzirom da im je fakultet „mrakoljubni” (filoZofski) nikakvo čudo što šire mrak i maglu neznanja.

O tome se ćuti, a laži se sire i dalje, istoricari ćute, a narod vidi da tu nešto nije u redu ali ne zna šta.
« Poslednja izmena: 11.02.2015. 18:32 Max »
Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete

Van mreže Miloš21

 • Heroj
 • *****
 • Poruke: 945
 • Ugled: +70/-0
Odg: Najveća istorijska laž: Vizantija nikada nije postojala?!
« Odgovor #3 poslato: 11.02.2015. 19:01 »
Ima toga još.

1808 godne je Drojzen (nemački naučnik)prvi put upotrebio termin BALKAN.

Do tada se poluostrvo zvalo HELM, sa značenjem brdo (Helm...Holmia...Hum itd...toponimi u srpskim zemljama...).

Dakle TEK 1808 je neko iz nekih razloga srpski termin zamenio turskim..Van mreže Vasilisa

 • Stariji član
 • ****
 • Poruke: 354
 • Ugled: +28/-0
 • Pol: Žena
Odg: Najveća istorijska laž: Vizantija nikada nije postojala?!
« Odgovor #4 poslato: 11.02.2015. 19:43 »
Ne samo što je izmišljen termin Balkan nego je još nazvan „balkansko poluostrvo”.

Zna se kako geografije definiše poluostrvo (pen-insula)- kopno koje se duboko uvlači u more i čija je širina na kopnenom delu znatno manja nego dužina koja se uvlači u vodu. (Balkansko poluostrvo bi imalo kopnenu granicu na liniji TRST-ODESA)

Znači, nit je Balkan, niti je poluostrvo. O cemu se ovde uopšte radi, zašto je ovaj drski falsifikat uopšte napravljen?

Iz čisto kolonijalnih razloga. Prvo se izmisli nepostojeći termin, onda se tom terminu da pezorativno značenje, onda se to pezorativno značenje kao uvreda namaže na sve stanovnike na koji se lažni termin odnosi.

Tako „balkanski” postaje pojam primitivizma a „balkanizam” pojam tobožnje geografske usitnjenosti.

E, sad, neko će se priupitati, kako su „Balkan” i „balkansko poluostrvo” zvali Turci? Pa zvali su ga RUM (arapski naziv za takođe
izmišljenu „Vizantiju”. A nisu uopšte imali koncept poluostrva jer tu poluostrva jednostavno - nema, to i budala može da vidi kad pogleda geografsku kartu.

Kako je zapad zvao „Balkan”

Pa zvao ga je Illyricum, čak su i Srpski zvali Ilirskim.

(dok nisu izmislili da su Albanci potomci Ilira, što su i nas protuve od profesora učili u školi).

Pocrkali od gladi dabogda, trovaci omladine, ništa bolji od dilera droge.

Da rezimiram:

Vizantijsko carstvo = izmišljeno ime za Romejsko carstvo

Balkan - izmišljeno ime nepoznato Turcima

Balkansko poluostrvo = geografski nonsens jer tu nema nikakvog poluostrva.

U međuvremenu, ko zna još elemenata ove prevare neka dopiše.

Van mreže Zoki

 • Stariji član
 • ****
 • Poruke: 411
 • Ugled: +61/-0
Odg: Najveća istorijska laž: Vizantija nikada nije postojala?!
« Odgovor #5 poslato: 11.02.2015. 19:49 »
Knez Lazar sigurno nije govorio da je njegova zemlja na Balkanu, nego na Hemu.
Ničega se ljudi toliko ne plaše kao nečije hrabrosti da bude onakav kakav je.

Van mreže Konstantin

 • Opšti urednik
 • Heroj
 • *****
 • Poruke: 1532
 • Ugled: +137/-1
 • Pol: Muškarac
Odg: Najveća istorijska laž: Vizantija nikada nije postojala?!
« Odgovor #6 poslato: 11.02.2015. 19:51 »
U titulama naših srednjevekovnih vladara uvek je u množini SERBSKE ZEMLJE.