Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Rudar otkrio ogroman grumen zlata (VIDEO)  (Pročitano 25592 puta)

Van mreže Konstantin

  • Opšti urednik
  • Heroj
  • *****
  • Poruke: 1532
  • Ugled: +137/-1
  • Pol: Muškarac
Rudar otkrio ogroman grumen zlata (VIDEO)
« poslato: 10.11.2014. 00:52 »
Snovi i želje su po svojoj prirodi uglavnom nedostižni ili magloviti, ali to nije slučaj sa Bobom Van Kampom. Za Van Kampa ovaj san je 2,8 kilograma čistog i sjajnog kalifornijskog zlata.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Van Kamp nije pronašao grumen, ali je samo dva sata nakon njegovog otkrića u julu taj grumen bio u njegovim rukama. Ime pronalazača se čuva kao tajna, a tačna lokacija otkrića je nejasna. Zna se samo da je grumen pronađen u području gde je "trajala" prvobitna Zlatna groznica.

Van Kamp kaže da pronalazač, kojeg naziva Gospodin Smit ,nije hteo ni njemu da kaže tačno gde je pronašao grumen, koji ima oblik i veličinu ruke odraslog čoveka i oko 2,54 centimetara debljine. Van Kamp zarađuje za život radeći za uzgajivače pirinča, ali je takođe poznat po zlatu, jer vodi posao prodaje detektora za metal. U zajednicama koje se bave time, on je poznat kao "Kopač Bob".

Odmah je rekao da ni on ni Gospodin Smit ne poseduju grumen, već da se on nalazi u Kejdžinu, aukcijskoj kući u Tiburonu. "Ukoliko vam je krađa bliska srcu, onda nemate sreću.", rekao je Van Kamp.

Grumen je nedavno prodat tajnom kupcu za 400.000 američkih dolara.(nationalgeographic.rs)