Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
Arheo-amateri Srbije / How To Join MP3 Information For Free!
« Poslednja poruka incactLino poslato 23.06.2021. 09:45 »
On-line MP3 cutter - make your own unique ringtone. Free MP3 Cutter Joiner lets you combine a number of audio codecs right into a single and huge MP3 file. The MP3 Joiner is developed by DVDVideoMedia, which gives https://www.mp3joiner.org simple and easy interface and features. You may reduce audio information into MP3 or mix completely different MP3 into one file with ease.
If you just desire a sure a part of an audio file just like the climax of a music, to make use of as ringtone and stuff, Free MP3 Joiner works like scissors to present you an audio trimmer to keep only the wanted half and take away the useless ones. Just import the audio, set the start & end points and get essentially the most amazing piece extracted.
Truly it's two instruments in one program, which supplies you full control over the content material of your audio information. With Visible Audio Splitter & Joiner you'll be able to prepare jokes by cutting and mixing fully different sayings of your pals. It's also possible to do critical issues, like organizing your audio books. It's as much as you.
Simple MP3 Cutter Joiner Editor has a built-in audio participant to preview the output audio file. While you use the MP3 Joiner to merge MP3 information so as to add Fade in and Fade out impact https://www.mp3joiner.org for the output audio file. You possibly can first add all options, preview the ultimate output, and then start the audio merging course of.
Click the "Profile" drop-down button to select MP3 as output profiles from the "Basic Audio" class. Edit metadata and album art of MP3 and other audio recordsdata. Simple MP3 Cutter Joiner Editor reveals you the waveform of the audio file and you may choose, copy, paste, lower, delete, trim, insert and silence elements of the MP3 or audio file.
Simple MP3 Cutter Joiner Editor handles a minimum of the following audio formats. Marge a number of recordsdata or elements of multiple recordsdata right into a singular file. The program has the preview possibility that you would be able to pre-pay attention all or a part of your composition as you apply an audio impact to it, without rendering to final output however understanding whether you might be satisfied or not.
MP3 Joiner Specific is the perfect software for be part of MPEG-1 Audio Layer 3 (MP3) audio files. It is vitally easy to use with none particular setting. You can rapidly add the mp3 information. Be part of your MP3 files and keep all MP3 frames. Be part of your MP3 file without re-encoding it, so quick beyond your imagination.
This free MP3 cutter and MP3 joiner helps a large amount of input formats including MP3, WMA, WAV, AAC, FLAC, OGG, APE, AC3, AIFF, MP2, M4A, CDA, VOX, RA, RAM, TTA and far more as source formats. Any audio files could be minimize or joined to the most popular audio formats.
2
Druženje, hobi, razmena iskustava... / Odg: Obred ili Molitva
« Poslednja poruka pampur poslato 01.06.2021. 15:16 »
ne verujem da neko zna tako nesto... i da li postoji neki obred...
3
Druženje, hobi, razmena iskustava... / Obred ili Molitva
« Poslednja poruka Miguel poslato 19.05.2021. 18:10 »
Kako glasi  molitva ili obred , kod iskopavanja zlata?
4
Druženje, hobi, razmena iskustava... / Odg: Pomoc za odabir detektora
« Poslednja poruka Max poslato 21.03.2021. 18:01 »
Niko nema iskustva sa detektorima?
Koji detektor moze da detektuje na vecim dubinama?
Treba mi dubina do 3-4 m. Na internetu niko ne kaze koliko duboko detektor moze da otkrije zlato, samo kazu veca dubina od konkurencije. Pomoc bi mi mnogo znacila. Hvala unapred.

Za otkrivanje većih metalnih predmeta na većim dubinama mogu se uspešno koristiti PI (Pulsni) detektori koji se mogu uzeti za dosta jeftiniji novac.

Nešto poput ovog - Detech SSP-5100:

5
Druženje, hobi, razmena iskustava... / Odg: Pomoc za odabir detektora
« Poslednja poruka Max poslato 21.03.2021. 17:56 »
Da li neko ima informacije o detektoru AJAKS PRIMERO, kosta 12.000$ i pise da moze da detektuje do 50m u dubinu. Da li je to moguce?

Ni jedan detektor ne može da detektuje tu dubinu, to znači da se radi samo o prevari i čistoj reklami proizvođača.
6
Druženje, hobi, razmena iskustava... / Odg: Pomoc za odabir detektora
« Poslednja poruka Amaterpocetnik poslato 20.03.2021. 10:06 »
Niko nema iskustva sa detektorima?
Koji detektor moze da detektuje na vecim dubinama?
Treba mi dubina do 3-4 m. Na internetu niko ne kaze koliko duboko detektor moze da otkrije zlato, samo kazu veca dubina od konkurencije. Pomoc bi mi mnogo znacila. Hvala unapred.
7
Druženje, hobi, razmena iskustava... / Pomoc za odabir detektora
« Poslednja poruka Amaterpocetnik poslato 19.03.2021. 12:58 »
Da li neko ima informacije o detektoru AJAKS PRIMERO, kosta 12.000$ i pise da moze da detektuje do 50m u dubinu. Da li je to moguce?
8
Vinčanska kultura / Antropomorfna figurina iz petog milenijum pre nove ere
« Poslednja poruka Aleksandar poslato 15.02.2021. 13:58 »
Arheološko nalazište u Vinči: Antropomorfna figurina iz petog milenijum pre nove ere

Nepunih 15 km istočno od centra Beograda, na desnoj obali Dunava, nalazi se arheološki lokalitet Belo brdo u Vinči, na kome je otkriveno jedno od najvećih praistorijskih naselja u Evropi.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Još 1908. godine prof. Miloje M. Vasić, prvi školovani arheolog u Srbiji, započeo je arheološka iskopavanja koja su, sa prekidima, trajala do 1934. godine. Istraživanja su obnovljena 1978. godine, i to ispitivanjem nalaza iz metalnog doba i srednjeg veka, a od 1982. posebna pažnja ponovo se posvećuje neolitskim slojevima.

Prvo naselje u Vinči osnovano je u srednjem neolitu, a tokom mlađeg neolita doživelo je puni procvat.

Kulturni sloj debljine 10 m pružio je obilje arheološkog materijala (ostaci kuća, keramičke posude, antropomorfne i zoomorfne figurine, kameno oruđe i oružje), pa je Vinča s pravom postala eponimni lokalitet kulture mlađeg neolita u balkansko-karpatskoj oblasti. Iznad njih uočeni su tragovi kasnijih praistorijskih i istorijskih perioda, kao i ostaci velike slovenske nekropole iz vremena od VIII do XVII veka, kažu u Muzeju grada Beograda.

Ženska figurina sa kratkim perforiranim patrljcima ruku, koji su izvučeni iz osnovne mase, danas je u vlasništvu Muzeja grada Beograda i izložena je u okviru Arheološkog nalazišta u Vinči. Dojke i glutei ove keramičke figurine, visine osam santimetara, naglašeno su modelovani. Na tzv. ptičjem licu predstavljen je samo nos, a odeća je prikazana urezima i gustim ubodima. Čitava površina figurine obojena je crvenom bojom.

Vinčanska kultura postala je poznata širom sveta zahvaljujući, pre svega, figurinama. Miloje Vasić, prvi istraživač Vinče otkrio je više od hiljadu predmeta figuralne plastike. Iskopavanjima vršenim tokom sedamdesetih i osamdesetih godina XX veka, kao i novim istraživanjima koja traju od 1998. godine, kolekcija ovih predmeta se značajno uvećala. One su obično antropomorfne (ljudskog oblika), ali ima i onih u obliku životinja (zoomorfnih). Po dimenzijama su najčešće takve da se mogu držati u ruci.

Njihova namena nije sasvim jasna. Arheolozi ih najčešće objašnjavaju kao kultne, magijske ili ritualne i smatraju da su morale imati veze sa kultom predaka. Činjenica je da su figurine stvarane u okviru strogog kanona. Na samom početku vinčanske figurine su bile stubaste i veoma su ličile na figurine koje su pravili njihovi predhodnici na ovom tlu. Polako se razvijaju i dobijaju sve više detalja tako da današnji istraživači sa njih mogu čitati način odevanja, vrstu frizure i mode u ukrašavanju tela.

Vinčanske figurine neobično su značajne za arheologiju neolita, i to zbog činjenice da predstavljaju hronološki osetljiv materijal pogodan za datovanje, ali i pravu riznicu podataka o umetničkim stremljenjima i društvenoj organizaciji zajednice.

(nationalgeographic.rs)
9
Lokaliteti u Srbiji / Odg: Gomolava
« Poslednja poruka Aleksandar poslato 15.02.2021. 13:24 »
Gomolava uz samu obalu Save u Hrtkovcima dobija arheološki park

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Gomolova u Hrtkovcima kod Rume, jedan od najznačajnijih kulturno-istorijskih lokaliteta uz reku Savu, dobiće arheološki park.Osim što će znatno doprineti razvoju turizma ovog kraja, omogućiće i nastavak daljeg istraživanja koje je prekinuto pre dve godine. Budući park omogućio bi posetiocima da vide kako su ljudi živeli na ovim prostorima od doba neolita, kroz sve praistorijske periode, pa sve do rimskog i srednjovekovnog doba.

Na Gomolavi uz samu obalu Save, 16 kilometara nizvodno od Sremske Mitrovice, donedavno su arheolozi vodili “bitku” sa maticom ove reke za svaki kvadrat kulturnog sloja ispunjenog raznovrsnim predmetima iz praistorijskog, antičkog i srednjovekovnog perioda. Sava je silom snage matice odnosila delove izletišta, pa je dosta lokaliteta nestalo u talasima.

– Poboljšanje zaštite postignuto je 2018, kada je leva obala Save uređena obaloutvrdom i nasipom, a na jugoistočnoj i severozapadnoj strani arheološkog nalazišta, na rastojanju od 110 metara, postavljeni su potporni zidovi – gabioni – kaže za Uroš Nikolić, kustos-arheolog u Zavičajnom muzeju u Rumi.

Sam lokalitet, prostire se na 60 ari, a samo pola je istraženo. Ovde su nađeni tragovi vinčanskog i etruskog pisma, dvoglava terakota iz keltskog doba, posuđe i oružje od neolita do rimskih dana, šlemovi, rimske dvokolice i mnogi drugi predmeti. Izgradnjom nasipa na Savi između Hrtkovca i Jarka, koji je podrazumevao zaštitu arheološkog lokaliteta, dovelo je i do novih otkrića na Gomolavi, što će uređenjem arheološkog nalazišta, posetiocima biti prezentovano.

– Unutar arheološkog iskopa, planirano je da se postavi interpretativna tabla koja prikazuje složenost naslojavanja i formiranja “tela” sa obeleženim kulturnim horizontima. Pristup ovom prostoru bio bi preko izdignute staze, koja se stepeništem spušta na plato – pojašnjava Nikolić.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


– Predviđen je i vizitorski centar, koji bi se nalazio na početku parcele i bio bi izgrađen od savremenih materijala, ali bi podržavao izgled neolitskih kuća koje su otkrivene na Gomolavi. U nastavku je predviđena izgradnja bungalovskog naselja – doživljaj života u neolitu ili život sa glinom. Ovi objekti bili bi izgrađeni po uzoru na istražene neolitske kuće sa Gomolave. Jedan od objekata biće rekonstruisana neolitska kuća, mlađa faza iz naselja i služio bi u edukativne svrhe. Predviđena je i nadstrešnica za održavanje časova na otvorenom.

Tokom istraživanja na Gomolavi otkriven je usamljeni grob bebe iz perioda bronzanog doba ili 2.000 godina pre naše ere. Pored karlice nalazila se mala keramička šolja, na osnovu koje znamo da ovaj grob pripada periodu vatinske kulture. Prilog u grobu, objašnjava se verovanjem u zagrobni svet, zbog čega su sa pokojnicima sahranjivani darovi u hrani i piću – kaže Nikolić.

– Na kostima se nalaze tragovi infekcije, koja se razvila još u toku fetalnog razvoja, na osnovu čega se može zaključiti da je bolest preneta na bebu sa obolele majke.

Izvor: (mitrovica.info),(Smiljka Kostić)
10
Američki i egipatski arheolozi otkrili su možda i najstariju poznatu pivaru u Abidosu, jednom od najznačajnijih lokaliteta iz perioda starog Egipta.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Abidos je drevna nekropola u pustinji zapadno od Nila, 450 kilometara južno od Kaira.

Prema rečima zvaničnika ministarstva za antikvitete Mustafe Vazirija, pivara potiče iz perioda vladavine faraona Narmera, ujedinitelja drevnog Egipta i začetnika takozvanog Prvog dinastičkog perioda (3150-2613 p.n.e).

Arheolozi su pronašli osam velikih proizvodnih jedinica, 20 metara dugačkih i 2,5 metra širokih. Prema Vaziriju, to uključuje i oko 40 glinenih bazena korišćenih za zagrevanje mešavine žitarica i vode da bi se dobilo pivo.

Citat
Jedan od vodećih arheologa na projektu Metju Adams rekao je da je pivara po svoj prilici izgradjena u tom području da bi obezbedjivala pivo za kraljevske rituale, budući da su arheolozi do sada pronašli dokaze o korišćenju piva u žrtvenim obredima starih Egipćana.

Američki i egipatski arheolozi otkrili su možda i najstariju poznatu pivaru u Abidosu, jednom od najznačajnijih lokaliteta iz perioda starog Egipta.

Abidos je drevna nekropola u pustinji zapadno od Nila, 450 kilometara južno od Kaira.

Prema rečima zvaničnika ministarstva za antikvitete Mustafe Vazirija, pivara potiče iz perioda vladavine faraona Narmera, ujedinitelja drevnog Egipta i začetnika takozvanog Prvog dinastičkog perioda (3150-2613 p.n.e).

Arheolozi su pronašli osam velikih proizvodnih jedinica, 20 metara dugačkih i 2,5 metra širokih. Prema Vaziriju, to uključuje i oko 40 glinenih bazena korišćenih za zagrevanje mešavine žitarica i vode da bi se dobilo pivo.

SCITECH Autor:Beta
Stranice: [1] 2 3 ... 10