Oglasi > Razmena

3D Гео-скенер за изнајмљивање

(1/2) > >>

Sneshko:
Гео-скенер која се нуди за изнајмљивање јесте Флуксни градиометар/магнетометар "EPE PIC Fluxgate Logger".

Гео-скенер "EPE PIC Fluxgate Logger" служи да се сними ситуација испод површине земљишта како би се утврдило постојање геолошких или вештачких поремећаја у структури земљишта насталих услед архитектонских (грађевинских) или неких других поремећаја (укопа), као када се копају рупе у земљи да би се (можда), нешто вредно сакрило (закопано, скривено породично или неко друго благо).
Помоћу овог Гео-скенера могуће је снимање и откривање остатака различитих архитектонских објеката који су некада постојали на месту које се истражује (снима), а чији се остаци данас налазе под земљом, као што су: темељи од кућа, подруми, ходници, гробнице, разно-разни укопи и рупе, итд.

Гео-скенер "EPE PIC Fluxgate Logger" ради тако што се терен на којем се снима обележи са квадратном мрежом, па се, затим, тачка по тачка те квадратне мреже сними Гео-скенером. После тога се тако снимљени подаци пребаце у компјутер на којем се (дводимензионално или тродимензионално - зависи од употребљеног програма),  виде резултати снимања. Ако на том месту постоје остаци било каквих архитектонских структура или укопа - они ће на монитору компјутера бити јасно уочљиви.

Максималан домет (дубина) Флуксног градиометра "EPE PIC Fluxgate Logger" зависи од величине објекта чији се остаци налазе под земљом (што је објекат већи - већа је и дубина на којој га је могуће снимити), па та дубина максимално износи око 8 метара.

Како изгледа Флуксни градиометар "EPE PIC Fluxgate Logger" можете видети на слици испод:

Sneshko:
Како изгледа тродимензионални снимак Гео-скенера?
То се најбоље може видети са примера снимка улаза у једну једну стару гробницу.
На слици испод види се улаз у ту гробницу:

Sneshko:
А овако изгледа снимак улаза у ту гробнице који је начињен са Гео-скенером "EPE PIC Fluxgate Logger".

Sneshko:
3D Снимак истог улаза у гробницу, али, у другом програму:

Sneshko:
3D Снимак истог улаза у гробницу, али, у трећем програму:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju