Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Istoričari konačno priznali istinu: Hitler nije pucao sebi u glavu  (Pročitano 20491 puta)

Van mreže Milan77

  • Stariji član
  • ****
  • Poruke: 250
  • Ugled: +9/-0
Američki istoričari su konačno opovrgnuli zvanično objašnjenje o Hitlerovoj smrti, dokazavši da je fragment lobanje sa rupom od metka koju su Rusi pronašli 1946. godine u stvari pripadao ženi.

DNK analiza fragmenta lobanje koju je sproveo Univerzitet u Konektikatu je šokirala naučnike, te mnogi stručnjaci sada raspravljaju o tome da li je Hitler ustvari uspeo da pobegne iz Nemačke kao što mnoge teorije zavere sugerišu.

Prema rečima arheologa i stručnjaka za kosti sa Univerziteta u Konektikatu, Nika Belantonija, od samog početka je bilo jasno da nešto nije kako treba. „Kost se činila veoma tankom za jednu mušku kost“, rekao je on. „Takođe, šavovi lobanje su odgovarali osobi koja ima ispod 40 godina“. Hitler je u aprilu 1945. godine napunio 56 godina.

Belantoni je posetio Moskvu kako bi ispitao predmete iz bunkera u kom su Hitler i Eva Braun navodno počinili samoubistvo, a koji se nalaze državnoj arhivi Rusije. On je uzeo briseve i uzorke DNK. „Imao sam pred sobom fotografije koje su Sovjeti napravili 1945. godine i znao sam da je ono što stoji ispred mene original“.

On je odneo uzorke u Konektikat, gde se u centru univerziteta za primenjenu genetiku Linda Strausbau posvetila ispitivanju uzoraka. „Korišćene su rutinske tehnike i testovi koji se koriste u laboratoriji za istraživanje zločina“, rekla je ona. Ona je dobila veoma malu količinu DNK, te je iskoristila proces molekularnog kopiranja kako bi obezbedila dovoljno materijala za analizu.

Rezultat je bio neverovatan.

Prema navodima svedoka, tela Hitlera i Eve Braun su zamotana u ćebad i iznesena u baštu van bunkera u Berlinu gde su zapaljena u jednoj rupi.

Međutim, fragment lobanje koji su Rusi pronašli van bunkera 1946. godine nije mogao pripadati Hitleru pošto je DNK iz lobanje bez pogovora ženska. Tako je ponovo otvorena misterija, a teoretičari zavere mogu s pravom da misle da su sve vreme bili u pravu kada su govorili da Hitler nije umro u bunkeru.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Sudbina Hitlerovog leša je decenijama nakon rata ostala misterija. Nijedna slika niti film nisu objavljeni u javnosti. Kada je sovjetska vojska preuzela kontrolu nad Berlinom u maju 1945. godine, ruski forenzički stručnjaci su iskopali ono za šta su verovali da je Hitlerovo telo van bunkera i sproveli obdukciju iza zatvorenih vrata.

Deo lobanje je falio, a navedeno je da je najverovatnije odleteo kada je Hitler izvršio samoubistvo. Ipak, lobanja sa zubima je ostala čitava, te su Rusi na osnovu podataka Hitlerovog zubara utvrdili da je stvarno reč o Hitlerovoj lobanji. Autopsijom je takođe utvrđeno da je Hitler, kao što se pričalo, imao samo jedan testis.

Ipak, Staljin je i dalje bio sumnjičav. On je 1946. godine sproveo tajnu misiju u Berlinu, pri čemu je njegov tim pronašao fragment lobanje sa rupom od metka.

Hitlerov leš je sahranjen u centru Smerša u Magdeburgu u Istočnoj Nemačkoj, gde je i ostao dugo nakon Staljinove smrti 1953. godine. KGB je iskopao leš 1970, kremirao ga i bacio pepeo u reku. Zadržani su samo vilica, fragment lobanje sa rupom i delovi sofe na kojoj je Hitler izvršio samoubistvo.

Bunker je uništen 1947. godine, a zatim zabetoniran. Fragment lobanje je izložen 2000. godine na izložbi ruske državne arhive u Moskvi. Šef arhive, Sergej Mironjenko, rekao je da nema sumnje da je fragment pravi. „Nije to bilo koja kost koja je pronađena na ulici, već kost koja je pronađena u rupi u kojoj je zakopano Hitlerovo telo“, rekao je on.

Međutim, novo otkriće je uzdrmalo Mironjenkovu samouverenost. Da li je moguće da je fragment lobanje ipak pripadao Evi Braun koja je imala 33 godine u trenutku smrti? „Znamo da lobanja odgovara ženi između 20 i 40 godina“, rekao je Belantoni.

„Ipak, ne postoji izveštaj prema kojem se Eva Braun upucala niti ikakav podatak da ju je neko ubio. Mnogo ljudi je stradalo oko bunkera i to bi mogao biti fragment bilo čije lobanje“.

Prošlo je 70 godina, a svet još uvek ne zna šta se zapravo dogodilo u Hitlerovom bunkeru 30. aprila 1945. godine.

(Webtribune)