Istorija > Ostalo

Hitler je preživeo Drugi svetski rat i pobegao iz Nemačke, a sada se zna i kako

(1/1)

Milan77:
Da li je moguće da je Adolf Hitler pobegao iz Berlina i proveo svoje poslednje dane u Južnoj Americi? Mnogi ovu teoriju ozbiljno prihvataju, posebno otkad je otkriven tajni tunel ispod nemačke prestonice.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Ova i mnoge druge informacije su predstavljene u dokumentarcu „Hunting Hitler“ (Lov na Hitlera) iz osam delova koji se sastoji iz obelodanjenih dokumenata FBI-a. Smatra se da je Hitler uspeo da pobegne iz Berlina za vreme invazije Sovjeta.

On je pomoću podmornice iz Španije dospeo do Argentine, gde je proveo ostatak života planirajući uspon Četvrtog Rajha.

Producenti dokumentarca su otkrili nešto što u velikoj meri doprinosi ovoj teoriji, a to je lažni zid u podzemnoj železnici Berlina pomoću kojeg je Hitler uspeo da pobegne od sigurne smrti.

FBI je prošle godine obelodanio 700 poverljivih dokumenata koji ukazuju na to da najveći ratni zločinac u istoriji ipak nije počinio samoubistvo u bunkeru.

U tajnom dopisu od direktora FBI-a, Džej Edgara Huvera, piše: „Zvaničnici američke vojske u Nemačkoj nisu locirali Hitlerovo telo niti postoji pouzdan izvor koji može da potvrdi da je Hitler zaista mrtav“.

Mnogi stručnjaci su se nakon rata pitali da li je Firer lažirao svoju smrt i da li je američka vojska sprovela tajnu potragu za njim u Španiji.

Producenti su takođe otkrili da je došlo do masovnog bekstva nacista sa aerodroma Tempelhof 21. aprila 1945. godine, dan nakon što je Hitler poslednji put uočen u javnosti.

Osam aviona koji su poletali tog dana su sadržali Firerove lične stvari.

Tim stručnjaka je došao do zaključka da je nacistički lider mogao da pobegne iz svog bunkera i dođe do aerodroma kroz podzemlje, s izuzetkom poslednjih 200 metara.

Kružile su glasine da postoji tunel koji povezuje tih poslednjih 200 metara između podzemne železnice i  aerodroma, a najnoviji američki sonar je sada uspeo da otkrije taj tunel.

Drugo veće otkriće predstavljeno u dokumentarcu se tiče skladišta u džungli u severnoj Argentini.

Istraživanjem ruševina u provinciji Misiones, tim je otkrio razne nacističke artefakte.

Postojale su glasine da je Hitler pobegao iz Berlina na kraju rata i da se skrivao u Brazilu, ali mnogi su bili skeptični po pitanju tih tvrdnji.

Međutim, otkriće lažnog zida u podzemnoj železnici Berlina zaista ukazuje na to da je moguće da je Hitler pobegao u Južnu Ameriku.

(Webtribune)

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju