Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Platio je fotografiju 2 dolara, a ispostavilo se da VREDI MILIONE  (Pročitano 22158 puta)

Van mreže Milan77

  • Stariji član
  • ****
  • Poruke: 250
  • Ugled: +9/-0
Rendi Gijaro je bio u potrazi za skrivenim dragocenostima u prodavnici starih stvari u Freznou u Kaliforniji, 2010. godine, ali nije ni slutio da će pronaći pravo blago.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Rendi je pronašao staru fotografiju u kartonskoj kutiji, pomislio je da bi bila interesantan dodatak njegovoj kolekciji, platio je dva dolara i otišao svojim putem.

Posle dugog procesa utvrđivanja autentičnosti, kompanija iz San Franciska je potvrdila da je to jedna od dve jedine postojeće fotografije Vilijama Henrija Mek Kartija mlađeg, bolje poznatog kao ozloglašeni zločinac sa Zapada, Bili Kida.

Najbolji deo je da fotografija prikazuje Bilija kako igra kriket, kako navodi Vumansdej.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Fotografija je navodno nastala u leto 1878. godine posle venčanja, u periodu kada je kriket postao jedan od najpopularnijih sportova u Americi. Prikazano je oko 15 ljudi, među kojima su i Bili i drugi članovi njegove bande.

Bili je imao kratak život, ali je imao neverovatan uticaj na američku istoriju. On je bio poznati lopov i ubica i umro je u obračunu sa revolverima kada je imao samo 21 godinu. Bio je relativno nepoznat veći deo svog života, sve dok nisu ucenili njegovu glavu i uhvatili ga, a on je uspeo da pobegne iz zatvora.

Jedina poznata fotografija Bilija Kida pre ove je nastala 1880. godine i prodata je za neverovatnih 2.3 miliona dolara 2013. godine, kako prenosi Gardijan. Vrednost ove fotografije je procenjena između 2 i 5 miliona dolara.