Zanimljivosti > Misterije

Misteriozna „Kapija bogova“ u Haju Marki u Peruu

(1/1)

Miloš21:
Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Velika misteriozna struktura u obliku vrata nalazi se u Haiu Marca planinskom regionu južnog Perua blizu jezera Titikaka, sat vremena vožnje od grada Puno, odavno je poštovana od strane lokalnih Indijanaca kao "Grad Bogova." Oblast je poznata kao Dolina duhova, ili Stone Forest, napravljena od čudnih formacija stena koje podsećaju na životinje, bića, zgrade, dinosauruse i veštačke strukture. Vrata ili "Puerta de Haiu Marka" (Kapija Bogova) je, u nekom trenutku u dalekoj prošlosti, isklesana iz prirodne stene, 7 metara visine i 6 metara širine, u visini praga uklesana su manja vrata, sa manjim udubljenjem u centru.

Drevna legenda govori o misterioznim vratima koja se nalaze nedaleko od jezera Titikaka. Ova vrata će se jednog dana otvoriti i primiti stvaraoce čovečanstva.

Lokalni domoroci u oblasti navode da su ova vrata nekad bila „kapija koja vodi ka zemlji bogova“. Prema legendi, veliki heroji su nekada prelazili u zemlju bogova, gde su uživali u prosperitetnom besmrtnom životu.

Druga legenda navodi da je, za vreme španskih osvajanja, sveštenik Inka po imenu Amaru Muru iz hrama sedam zrakova pobegao sa svetim zlatnim diskom poznatim kao „ključ bogova sedam zrakova“. Sveštenik se sakrio u planini Haju Brand, uplašivši se da bi Španci mogli da mu oduzmu ključ.

Sveštenik je kasnije došao do „Kapije bogova“ u Haju Marki, gde je pokazao ključ sveštenicima i šamanima iz te oblasti. Nakon što su oni izvršili ritual, vrata su se otvorila uz plavu svetlost koja je dopirala iznutra.
Sveštenik Amaru Muru je predao zlatni disk jednom od šamana i ušao kroz vrata, nakon čega više nikad nije viđen.

Interesantno je da su istraživači pronašli kružni usek pored vrata u koji može da se stavi manji kružni objekat.

Peruansko proročanstvo kaže da su svi stanovnici Amerike nekada bili ujedinjeni u duhovnoj tradiciji i sa zajedničkim liderom, i da će ponovo biti. Mi smo bili ujedinjeni u stara vremena u Amaru-ci ili Ameru-CA, Ameri-ci, što znači "Zemlja Zmije", u vreme kada je zmija bila univerzalni simbol mistične mudrosti i duhovne moći. Jedna legenda kaže da Severna i Južna Amerika su nazvani po kulturi istorijski poznatoj kao Aramu Muru ili A Maru (zmije / mudrosti).

Posetioci koji su bili do „Kapije bogova“ u Haju Marki i koji su stavili ruke na vrata rekli su da su osetili veliku energiju kako protiče kroz njihova tela, te da su videli čudne vizije.

„Kapija bogova“ u Haju Marki podseća na Puerta del Sol de Tivanaku i pet drugih arheoloških nalazišta u okolini.

Interesanto je da bi se, ako bi se povukle prave linije između „Kapije bogova“ u Haju Marki, Puerta del Sol de Tivanaku i drugih arheoloških nalazišta, dobio čudan krst koji se spaja u centru platoa u jezeru Titikaka, koji se smatra najsvetijim mestom u regionu.

Istraživači su čak pronašli i ostatke drevnog grada ispod jezera Titikaka, za koji se veruje da je postojao pre nekoliko hiljada godina.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju