Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Misteriozna anomalija i dalje zbunjuje: Šta se nalazi na dnu Baltičkog mora?!  (Pročitano 23459 puta)

Van mreže Vasilisa

  • Stariji član
  • ****
  • Poruke: 354
  • Ugled: +28/-0
  • Pol: Žena
Jedinstvena struktura koju su švedski ronioci otkrili na dnu Baltičkog mora intrigira istraživače, ali ni posle četiri godine ispitivanja misterija nije rešena.


Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Tragajući za olupinom trgovačkog broda tim švedskih naučnika 2011. na dnu Baltičkog mora otkrio je misterioznu baltičku anomaliju. Ova neobična struktura prečnika 60 metara, sa stepenicama, nosačima i otvorima toliko odudara od svega što je snimljeno pod vodom da je odmah inspirisala najneverovatnije teorije.

Tako deo istraživača tvrdi da je reč o svemirskom brodu starom 14.000 godina, deo da je u pitanju tajna podvodna baza Trećeg rajha, ili neko od njihovih najrazornijih oružja, a deo da je reč samo o malo čudnijoj, ali prirodnoj geološkoj pojavi.

Lovci na blago

Švedski tim ronilaca i lovaca na podvodno blago 19. juna 2011. ispitivao je dno Baltičkog mora pomoću sonara, kad su na dubini od oko 90 metara otkrili bizaran objekat.

– Video sam mnogo čudnih stvari tokom 18 godina profesionalne ronilačke karijere, ali nikada nisam video ništa slično ovome. Predmet ima oblik diska i na ostatku sveta je da odluči šta je to. Moguće je da je reč o nekom novom Stounhendžu – rekao je Peter Lindberg, vođa tima Oušen-X, po otkriću predmeta.

Kako je objasnio, čim su svetu predstavili otkriće, krenule su da kolaju teorije.

Kao iz „Ratova zvezda“

– Posle pokazivanja slika jedni su poredili predmet s „Milenijumskim sokolom“, svemirskom letelicom Hana Sola u serijalu „Ratovi zvezda“, drugi su tvrdili da je reč o stvarnom vanzemaljskom brodu, treći da je reč o stepeništu ka podzemnom svetu, svojevrsnim vratima pakla – kaže Lindberg.

Prvi snimci su bili prilično loši, pa je broj skeptika prema otkriću bio veliki. Međutim, nakon sledećih nekoliko ekspedicija tima Oušen-X na dno Baltika misterija je postala sve veća. Oni su obišli tajanstveni objekat i otkrili da je materijal od kojeg je napravljen u mnogo čemu sličan betonu.

– Kad smo se spustili dole, videli smo nešto neverovatno. Predmet je imao prave uglove, zidovi su bili glatki i ravni, a videli smo da unutra postoje i hodnici. Bilo je zastrašujuće, kao da smo u nekom naučnofantastičnom filmu – ispričao je Denis Asberg, jedan od članova tima.

– Uveren sam da je ovo što smo pronašli na dnu mora nešto veoma, veoma jedinstveno. Da li je reč o meteoru, asteroidu ili vulkanu? Ili je možda reč o nekoj bazi iz Hladnog rata? Ili je u pitanju vanzemaljski brod? Nešto od toga jeste sigurno – tvrdi Lindberg.

Mnogi ufolozi su odmah izašli s tvrdnjama da svi snimci misterioznog predmeta ukazuju na to da je reč o svemirskom brodu. Pojavile su se i tvrdnje da ne samo da je reč o NLO koji se srušio u more (dokaz toga im je staza koja je ostala iza njega) već da je letelica na Zemlju stigla pre 14.000 godina.

Hitlerovo oružje

Naravno, većina istraživača smatra da je teorija o vanzemaljskom brodu potpuno neutemeljena, pa čak i neozbiljna. Upravo zbog toga pojavile su se druge teorije.

– Niko još ne zna šta smo otkrili na dnu Baltičkog mora, ali postoji i pretpostavka da je reč o praistorijskoj supercivilizaciji. Struktura je možda nastala u vreme ledenog doba i napravili su je tehnički napredni ljudi – tvrdi Lindberg.

Međutim, ima i mnogo ozbiljnijih teorija.

– Podvodni objekat ima isti oblik kao i nemačka zamka za podmornice iz vremena Drugog svetskog rata. Slične betonske strukture pravljene su u vreme Trećeg rajha kako bi se sovjetskim podmornicama otežala navigacija. Slične betonske objekte pravili su čak i Britanci. Najverovatnije je reč o objektu napravljenom od dvostrukog betona u kojem je bila mrežasta žičana struktura za ometanje signala obližnjih podmornica – tvrdi Anders Autelus, švedski podmorničar.

U prilog tome idu i tvrdnje članova tima Oušen-X da su im se u blizini strukture isključivali svi elektronski uređaji.

Drugi istraživači su tvrdili da je reč o podvodnom topu, pa su za dokaz prikazali fotografije sličnih objekata izvučenih s dna mora ranijih godina.

Prirodna formacija

Pojedini istraživači su ove tvrdnje iskoristili da samo promene aktere priče, pa je objekat postao sovjetska struktura koja je imala cilj da ometa zapadne podmornice u vreme Hladnog rata.

Međutim, većina naučnika skeptična je prema smelim tvrdnjama o vanzemaljcima i nacističkom oružju.
– Baltička misterija je postala vrlo zanimljiva. Međutim, siguran sam da je ovaj podvodni objekat obična stena. Tim Oušen-X neprestano zanemaruje da su svi uzorci koje su prikupili na dnu mora od granita, gnajsa i peščara. To su upravo materijali koji bi se očekivali u bazenu koji je napravio glečer – tvrdi Volker Bruhert, profesor geologije na Univerzitetu u Stokholmu.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Tim Oušen-X
TRAŽE KONJAK, NALAZE ANOMALIJE

Švedski tim ronilaca i istraživača Oušen-X počeo je da se bavi traganjem za olupinama brodova 1992. godine, kad su otkrili ostatke američkog bombardera B-17 nedaleko od obale. Nakon toga su uglavnom tragali za alkoholnim pićima pod vodom, pa su 1997. godine otkrili 2.400 flaša šampanjca iz 1907. godine i prodali ga po rekordnoj ceni.

Benjamin Radford
NESTANAK OBJEKTA I NASTAVAK MISTERIJE


Tim Oušen-X od 2012. nije išao na dno Baltika da detaljnije ispita anomaliju pravdajući se ruskim i NATO vojnim vežbama. Autor knjige „Naučna paranormalna istraživanja: Kako rešiti neobjašnjive misterije“ Benjamin Radford kaže da veruje da se tim neće ni vraćati na to mesto.

– Misterija će se nastaviti samo ako ne bude novih istraživanja ili ronioci odu dole i kažu da je neko uklonio tajanstveni predmet. Kazaće da imaju snimke objekta, ali da je on sam nestao i moći će da daju najneverovatnije teorije o njemu. Sve zavere funkcionišu po tom principu – kaže Radford.

„Popovka“
OSTATAK NEOBIČNOG RUSKOG BRODA


Pojedini istraživači veruju da je mnogo verovatnije od svih objašnjenja da je reč o ostacima neobičnog tipa ruskog broda nazvanog „popovka“, proizvedenih u 19. veku. Brod (od kojih je najpoznatiji „Novgorod“) imao je okruglu osnovu i izgled potpuno različit od svih ostalih brodova proizvedenih u istoriji. Navodno su proizvedena samo dva primerka i korišćena su jedino u Crnom moru, ali pojedini istoričari pretpostavljaju da je možda napravljeno još nekoliko primeraka, ali da su podaci o njima izgubljeni.

(kurir)