Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Crkva svetog Groba: Misterija s plavičastim svetlom  (Pročitano 1888 puta)

Van mreže marko313

  • Stariji član
  • ****
  • Poruke: 455
  • Ugled: +60/-0
  • Pol: Muškarac
Crkva svetog Groba: Misterija s plavičastim svetlom
« poslato: 01.06.2014. 14:56 »
Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Sve se događa u Crkvi svetog Groba u Jerusalimu. Svake godine samo na Veliku subotu, u isto vreme i na isti način, iz kamena na koji je Isus položen nakon svoje smrti izbija plavičasto svetlo koje se onda prenosi na uljanice i sveće u crkvi.

Crkva je podignuta na Golgoti, mestu gdje je oko 33. godine razapet Isus iz Nazareta. On je nakon smrti na krstu sahranjen u grobu, pećini u obližnjem vrtu.

Danas je Crkva svetog Groba u vlasništvu franjevačke Kustodije Svete zemlje, pravoslavne i armenske crkve i nekih manjih crkava.

„Čudo sa svetim ognjem, pravoslavnim je hrišćanima najveće od svih hrišćanskih čudesa. Svake se godine odvija u isto vreme, na isti način i na istome mestu. Ni za jedno drugo čudo ne svedoči se da se događa s tolikom pravilnošću i kroz tako dugo vreme.

O njemu imamo svedočanstva već u osmom veku. Čudo se događa u Crkvi svetoga Groba u Jerusalimu, za hrišćane sigurno najsvetije mesto na planeti. Samo zdanje je prepuno misterija, zagonetnoga.

Teolozi, istoričari i arheolozi su uverenja kako je ta crkva istovremeno i Golgota, mali brežuljak na kome je Hrist bio razapet, ali i onaj ‘novi grob’ Josipa iz Arimateje, u blizini same Golgote, u koji je položeno Isusovo mrtvo telo.

Ovaj događaj je pravi spektakl za hrišćane, a kako to izgleda pogledajte u videu.Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete