Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Bajkovito zdanje vekovima krilo MRAČNU TAJNU  (Pročitano 1673 puta)

Van mreže Vasilisa

  • Stariji član
  • ****
  • Poruke: 354
  • Ugled: +28/-0
  • Pol: Žena
Bajkovito zdanje vekovima krilo MRAČNU TAJNU
« poslato: 05.11.2014. 23:22 »
Misteriozne oznake prekrivaju svaki deo ove vile, zašto?

Radeći na restauraciji jedne od najlepših i najpoznatijih kuća u Britaniji, tim arheologa je pornašao misteriozne oznake urezane u pod zdanja. O kakvoj vradžbini je reč?

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Oznake potiču iz 17. veka i sve ovo vreme su bili potpuno skrivene. Otkriveni su sasvim slučajno prilikom rekonstrukcije „Kuće Knole” („Knole House”) u Kentu, jedne od najpoznatijih i najvelelepnijih zdanja u Britaniji, piše Dejli mejl.

A njihova namena još je jezivija!

Arheolozi veruju da je reč o pravim „veštičijim oznakama” koje su urezane na podu i iznad kamina formirajući mrežu koja je imala svrhu da „uhvati demone”.

Samo nekoliko meseci pre nego što su oznake nastale, kraljevstvo je potresla čuvena Barutna zavera (u vekovima koji dolaze upravo ona će poslužiti kao osnova za čuveni strip i film „V kao Vendeta”) koja je izazvala masovnu histeriju i okretanje okultnom i odbrani od demona.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Naučnici veruju da je ovom podlegao i tadašnji monarh, kralj Džejms I. Upravo on je u vreme kada su misteriozne oznake nastale boravio na ovom imanju. Očigledno mu je pored straže, bila potrebna i druga, natprirodnija vrsta zaštite.

(dnevno.rs)