Metal detektori > Minelab

Minelab GPX-5000

(1/3) > >>

Aleksandar:
Najnoviji model iz Minelab-ove GPX serije je bez premca najbolji metal-detektor na svetu. Izuzetna dubina i neverovatna osetljivost čak i na najmanje količine zlata za kratko vreme su ovu mašinu učinile nezaobilaznim alatom profesionalnih tragača. Iako je zlato specijalnost ovog detektora on se vrlo uspešno može koristiti i za traženje novčića i drugih predmeta izrađenih od različičitih vrsta metala. GPX-5000 poseduje 8 tajminga što ustvari znači da imate 8 potpuno razčličitih detektora u jednoj mašini. Šest programa koje možete modifikovati prema svojim potrebama omogućavaju bezbroj mogućnosti u prilagođavanju detektora specifičnstima terena. Novi GPX ima poboljšanu diskriminaciju, a procesor je dodatno podešen da se bori i sa najdrastičnijim nivoima mineralizacije. U kućištu akumulatora ovog detektora je integrisan audio pojačivač koji će vam pomoći da jasno čujete signale dubokih i sitnih predmeta. GPX-5000, naravno, poseduje i poznate Minelab-ove patentirane sisteme: SETA (Smart Electronic Timing Alignment), MPS (Multi Period Sensing) i DVT (Dual Voltage Technology).

Masa: 2,45 kg bez akumulatora
Napajanje: punjiva baterija

dragan:
Dragi prijatelji iu kolege jako bi me zanimalo vase misljenje i licna iskustva sa ovim metal detektorom - naravno od onih koji su imali prilike da rade sa njim !  :)

dragan:
Dal na ovom forumu ima nekog da nesto kaze ili je ovo samo proforme radi  >:(

Brasch:
Baš smo pre neki dan na sajmu numizmatike pričali o ovom modelu.
Čovek koji ga poseduje kaže da, što se tiče arheologije, mašina nije ništa spektakularna kao što ljudi misle. Ne odskače puno od malo boljih VLF detektora (klase XP Deus i sličnih) kada je u pitanju traganje za sitnim predmetima (novčići, prstenje i sl.).

GPX-5000 je namenjen za trganje za samorodnim zlatom (grumenjem).

I.John:
Nekada su te ne znatne razlike bitne,velika mana ovog modela je sto je nezgrapan,mora se nositi prsluk sa ostalim dodatcima,tezak je da bi se mahalo ceo dan.Sto se tice mineralizovanog zemljista tu nema premca,ne moze mu prici niti jedan drugi model bilo kojeg proizvodjaca,svi ostali detektori se guse povecavanjem grund balansa,priznali mi to ili ne,u praksi je tako,ovaj model probija i tesko mineralizovano zemljiste.Ako zelis kupiti ovaj model sacekaj malo,minelab ce uskoro izbaciti novi detektor na trziste.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju