Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: ARKAIM - DREVNA OPSERVATORIJA  (Pročitano 1501 puta)

Van mreže Zoki

  • Stariji član
  • ****
  • Poruke: 411
  • Ugled: +61/-0
ARKAIM - DREVNA OPSERVATORIJA
« poslato: 10.07.2014. 12:58 »
Рушевине насеља Аркаим на југу Чељабинске области један су од најстаријих археолошких споменика Русије. Према мишљењу научника, његова ”старост” је оо 4800 година. То значи да се Аркаим појавио отприлике два века пре појаве најстарије египатске пирамиде.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Аркаим се налази далеко од савремене цивилизације, међу бескрајним степама. Насеље је имало облик круга, археолози су нашли остатке два вискока дрвена зида. Спољни зид је штитио 35 великих, пространих кућа; иза унутрашњег утврђења — цитаделе — налазило се још 25 грађевина. Научници претпостављају да је у граду живело до 1500 до 2000 људи.

Аркаим су откривали три пута. Први пут чудне кругове на брегу су нашли 1957. војни картографи. Њима није пошло за руком да одгонетну загонетку и... на њу су једноставно заборавили. 12 година касније тајанствене кругове су нашли пилоти цивилне авијације, који су вршили снимање терена из ваздуха. Они су решили да је то неки тајни војни објекат и да се о њему никоме не сме причати. И тек 1987. године експедиција младих археолога аматера коначно је испричала свету о необичном открићу.

У другом миленијуму пр енаше ере људи су се мало бринули о хармонији и симетрији, насеља су грађена хаотично. За разлику од њих, Аркаим је направљен по унапред промишљеном плану, сви објекти су распоређени строго симетрично и повезани међусобно улицама. Градски простор је искориштен врло рационално. Али највише је истраживаче зачудио ситем канализације која води у ров тврђаве. То је најстарија канализација на свету.

Тешко да је Аркаим био обично насеље људи бронзаног доба. Вероватно је има неки религиозни, сакрални значај, попут чувеног британског археолошког споменика Стоунхенџ. Јер као и у Стоунхенџу, све грађевине Аркаима су необично прецизно оријентисане на звезде и планете.

Аркаим није само аехеолошки споменик, већ и једна од најјачих аномалних зона Русије. У том региону често се виде непознати летећи објекти. Кажу да глина на брду на којем стоји Аркаим помаже у лечењу кожних болести, а вода у реци која тече у близини лековита је. По ту воду људи долазе из читаве Русије. Ходочасници искрено верују: сва чуда и исцељења се дешавају захваљујући снажној енергетици Аркаима.

Ко су били становници овог необичног, мистичног града? Не зна се: нису нађена никаква писмена сведочанства. Арехеолози тврде: Аркаим је нестао у јаком пожару. Али ко је запалио град? Тешко да су то били непријатељи: археолози нису нашли трагове битака, па и људских остатака је нађено мало. Ипак, становници су напустили своје домове и отишли. Куда? Много је верзија. Тврде да су управо у Аркаиму и околним насељима живели древни Аријци, који су мигрирали на територију Индије и Ирана у 2. веку пре наше ере. Доказе присталице аркаимске верзије траже у Ригведи и другим индоаријским текстовима. Између осталог, то је само једна од многобројних хипотеза која објашњава тајанствени нестанак становника града, изграђеног много пре великих египатских пирамида.

(ГЛАС РУСИЈЕ)
Ničega se ljudi toliko ne plaše kao nečije hrabrosti da bude onakav kakav je.