Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Legenda o Romulu i Remu  (Pročitano 9795 puta)

Van mreže Konstantin

  • Opšti urednik
  • Heroj
  • *****
  • Poruke: 1532
  • Ugled: +137/-1
  • Pol: Muškarac
Legenda o Romulu i Remu
« poslato: 22.10.2012. 22:58 »

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete

Postoji priča o osnivanju Rima koja se prenosila sa generacije na generaciju vekovima. Rimljani su verovali da je ta legenda istinita. Ovu legendu o Romulu i Remu je zabeležio rimski istoričar Tit Livije, koji je živeo u vreme Oktavijana Avgusta.
     
Decu je po naredbi trebalo baciti u reku Tibar. Korpa u kojoj su deca bila je dospela na obalu. Plač dece je čula vučica koja ih je nahranila. Potom ih je našao upravnik kraljevskih stada Faustul, koji je zatekao vučicu kako liže decu.On ih je odneo u svoju kolibu i predao ženi Larenciji da ih gaji.
     
Kad su odrasli Romul i Rem su želeli da osnuju grad na mestu na kome su bili ostavljeni i potom odgajeni...Pošto  su bili blizanci, nije se moglo odlučiti ko će gradu dati ime i starešinstvo nad njim. Stoga su prepustili bogovima da to kažu preko znakova. Ko ugleda više ptica taj će biti vladar novog grada .
 
Romul uze (brdo)Palatin kao mesto za posmatranje leta ptica. Rem je sa brda Aventin takođe posmatrao ptice. Prvo je Rem ugledao šest jastrebova i svi su već mislili da je on novi vladar, kad i Romul ugleda 12 ptica. Njihovi pratioci su obojicu pozdravili kao kralja: Rema - zato što je prvi ugledao ptice, a Romula zato što je video više ptica. Zato je izbila svađa među braćom i Romul je ubio Rema. Grad je dobio ime po Romulu. Rim je nastao na sedam brežuljaka.