Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Pronađeni ostaci džinovske ptice-grabljivice  (Pročitano 22835 puta)

Van mreže Milan77

  • Stariji član
  • ****
  • Poruke: 250
  • Ugled: +9/-0
Pronađeni ostaci džinovske ptice-grabljivice
« poslato: 08.11.2015. 22:55 »
Arheolozi su u Južnoj Dakoti pronašli ostatke jedne od najvećih ptica-grabljivica praistorije Dakotaraptora, koja je bila naoružana smrtonosnim kandžama i zubima, a živela je pre 66 miliona godina, prenosi RT.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete

Dakotaraptor je bio "Ferari među konkurencijom"

"Mogla je da trči veoma brzo, skače neverovatno visoko i imala je kandže koje su služile kao "kuke za hvatanje" na prednjim i zadnjim udovima. Plen bi mogla da rastrgne na komade. Bila je neumoljivo smrtonosna", rekao je šef istraživačkog tima koji je otkrio ostatke Robert Depalma.

Kako je istakao, Dakotaraptor je bio "Ferari među konkurencijom".

"Posedovao je dve zakrivljene kandže, dugačke 24 cm. To je najveće `oružje` tog tipa koje sam vidio kod dinosaurusa", naglasio je Depalma.

Procenjuje se da je praistorijska ptica bila dugačka oko pet metara, što je čini najvećim dinosaurusom koji ima krila. Ipak Dakotaraptor nije bio u stanju da leti, pre svega zbog težine.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete

Dakotaraptor u poređenju s čovekom

"Pretpostavljamo da je krila ipak koristila kao sredstvo u lovu, za šepurenje i agresivno obeležavanje teritorije", kazao je Depalma.

Ostaci Dakotaraptora su, do sada, pronađeni samo na teritoriji savezne države SAD Dakote, zbog čega je i dobila takvo ime.