Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Pomoc oko XP adx 150  (Pročitano 24357 puta)

Van mreže darko90

• Novajlija
  • *
  • Ugled: +0/-0
Pomoc oko XP adx 150
« poslato: 11.05.2017. 17:29 »
Razmisljam da kupim XP adx 150, problem je u tome sto on koristi 8 baterija napona 1.5v i moze da radi 8 sati sa njima a nakon toga ide 8 novih baterija, posto je to skupo razmisljao sam da kupim 8 punjivih baterija ali se ne proizvode od 1.5v nego od 1.2v, raspitivao sam se u radnji za metal detektore o tom problemu ali oni kazu da moze raditi i sa naponom od 1.2v. Sada sam u dilemi ako moze da radi sa naponom od 1.2v zasto onda detektor koristi baterije od 1.5v? Takodje sam poslao mejl XP-u i oni kazu da nije problem, samo je potrebno koristiti kvalitetnije baterije, tipa panasonik, tosiba, varta... Pored svega toga sam i dalje sumnjicav, sta ako bi nesto riknulo na detektoru a 400 evra nisu male pare za ovdasnji zivotni standard? Pomazite ako ste upuceni u ovaj problem  :(

Van mreže darko90

• Novajlija
  • *
  • Ugled: +0/-0
Odg: Pomoc oko XP adx 150
« Odgovor #1 poslato: 12.05.2017. 17:31 »
Takodje me interesuje sta bi bilo bolje da kupim, XP ADX 150 ili Golden Mask 3 ?

Van mreže Zoki

• Stariji član
  • Ugled: +61/-0
Odg: Pomoc oko XP adx 150
« Odgovor #2 poslato: 12.05.2017. 20:37 »
Bez ikakvih problema detektor može da radi sa punjivim baterijama koje su od 1.2 v. i to neće uticati na njegov rad i nikako ne može da rikne detektor zbog toga.

Na subjektivni utisak trajnosti baterije u uređaju utiče i kriva pražnjenja baterije. Naime, standardne alkalne baterije kreću od 1,5 V pri punom kapacitetu, pa se napon linearno smanjuje do 1,0 V, proporcionalno smanjenju kapaciteta. Punjive baterije, međutim, na punom kapacitetu daju oko 1,4 V, da bi veoma brzo pale na 1,2 V. Taj napon drže konstantno sve do samog kraja, kada on naglo opadne na 1,0 V. Zbog toga punjive baterije možemo da posmatramo kao maratonce koji su u stanju da dugo drže jedan tempo.

« Poslednja izmena: 12.05.2017. 20:57 Zoki »
Ničega se ljudi toliko ne plaše kao nečije hrabrosti da bude onakav kakav je.