Okrugli sto > Druženje, hobi, razmena iskustava...

Obaveštenja, seminari, predavanje, akcije

(1/1)

Carica Teodora:
U Nišu će biti održana serija predavanja o temi : 'Sa arheologijom iz prošlosti u budućnost'. Nalaziće se u sali Simfonijskog orkestra, u ulici Generala Milojka Lešjanina 16.

Serija predavanja će se održati od 06. do 13. aprila 2013.  sa početkom u 19h.

Predavač: Siniša Maljik

Ulaz slobodan.
- 06.04.2013. utorak - Rukopisi sa obala Mrtvog mora
  Šta je 1947. godine pronađeno u Kumranskim pećinama?Šta Izraelci čuvaju u muzeju koji je siguran kao atomsko sklonište?Da li   pronađeni svici išta govore o Bibliji? Da li se u njima nalazi novi izveštaj o Isusu Hristu? Zašto su zelotski branioci tvrđave Masada izvršili samoubistvo?

- 07.04.2013. nedelja - Čudesna otkrića u Egiptu i Iraku
  Kako su stari Egipćani gradili svoje piramide i hramove? Da li su poznavali naučne tajne koje mi još nismo otkrili?
  Šta je prouzrokovalo pad nekadašnjeg carstva koje je vladalo svetom? Zašto je Avram napustio nekada najbolju kulturu?
  Šta je Sadam Husein obnovio u Vavilonu?

- 08.04.2013. nedelja - Pronalazak izgubljenih gradova
  Kako je pronađen izgubljen grad Petra kada su beduini ubijali svakog posetioca? Zašto su ulice, hramovi i kuće izrezbarene u           crvenkasto - ružičastim stenama puste? Zbog čega su nestali gradovi Tir i Sidon? Da li se zna gde su Sodom i Gomor?

- 09.04.2013. ponedeljak - Da li je pronađen Nojev kovčeg
  Otkrića u Turskoj. Kako je pronađena hetitska imperija? Zašto su se stanovnici neobične doline Gorema sakrivali ispod zemlje?

- 10.04.2013. sreda. - Napetost u Svetoj zemlji
  Zašto su u Izraelu stalne napetosti i sukobi? Da li Vitlejem i Nazaret potvrđuju život Isusa Hrista? Za koga je Jerusalim sveti grad? Da li je Isus Hrist bio istorijska ličnost? Kakva sve otkrića nudi Galileja?

- 11.04.2013. četvrtak - Stopama svetog apostola Pavla
  Kako se živelo u Tarsu u vreme apostola Pavla? Kakvu potvrdu pruža grad Damask o hrišćanstvu? Kako se hrišćanstvo širilo u staroj Grčkoj?

- 12.04.2013. - Sukob oko Sinaja
  Šta je to što privlači toliko ljudi u Sinajsku pustinju, Jabal Musan - Mojsijevu goru? Da li je to blago manastira svete Katarine? Koje su korenite promene donela otkrića rukopisa u spoznaji Svetog Pisma?

- 13.04.2013. - Vest sa ostrva Patmosa
  Koju svrhu je imalo ostrvo Patmos pre 2000 godina? Zašto su sedam maloazijskih gradova u sadašnjoj Turskoj imali svoj značaj?

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju