Okrugli sto > Druženje, hobi, razmena iskustava...

Filmovi i serije

(1/2) > >>

Carica Teodora:
ARN - VITEZ TEMPLAR
Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Mini-serija „Arn - vitez templar“ (Arn – The Knight Templar, 2007), koju je režirao Piter Flint, a scenario napisao Jan Giju, govori o Arnu Magnusonu (Joakim Neterkvist) i njegovoj borbi za ljubav, lepu Sesiliju (Sofija Helin) i ujedinjenje Švedske.

Ostvarenje Arn - vitez templar" (Arn - The Knight Templar, 2007), koje je režirao Piter Flint, govori o Arnu Magnusonu, koji je rođen 1150. godine na farmi u Arnasu, Zapadna Gotija, u zapadnom delu Švedske. Kada odraste, postaje obrazovan mladić i vešt mačevalac. Upoznaje Sesiliju, ljubav svog života, ali surovi i zavidni svet ih razdvaja.

Sesilija ostaje zatvorena u manastiru, dok Arn odlazi kao vitez templar u Svetu zemlju da se bori u ratu koji besni između hrišćana i muslimana. Oboje se bore za život i moraju da nauče kako da se suprotstave zlu i kako da prevaziđu fizičke nedaće.

Zbog bolne udaljenosti, njihova vera u Boga i u njegovu dobrotu biće poljuljana, ali nikada neće biti poljuljano poverenje koje imaju jedno u drugo, kao ni vera u to da će jednog dana opet biti zajedno. Kada se Arn vrati kući, mora da se bori za svoju ljubav, kao i za ono što je postala njegova životna misija - da ujedini Švedsku u jedno kraljevstvo.

Režija: Piter Flint. Igraju: Joakim Neterkvist, Sofija Helin, Stelan Skarskard, Vinsent Perez, Sajmon Kalou, Bibi Anderson.

RTS 1, 22.40

Carica Teodora:

DVD  filmovi:

- U početku

- Avram

- Mojsije

- 10 zapovesti, I i II deo

- Josif

- Samson i Dalila, I i II deo

- Jeremija

- Jestira

- David

- Solomun

- Otkrivenje

- Apostol Pavle

- Quo Vadis

- Ben Hur, I i II deo

- Ime Ruže

- Valdenžani

Carica Teodora:
MIT Godine 221. pre nove ere prvi kineski car - Kin Ši Huang, započeo je izgradnju carske grobnice. Više od 700.000 prinudnih radnika gradilo je grobnicu 37 godina. Legenda kaže da su, kako bi se sačuvale tajne koje grobnica skriva, svi koji su učestvovali u gradnji zakopani živi zajedno s carem. Naredne dve hiljade godina nijedan istoričar, arheolog niti pljačkaš grobova ne uspeva da pronađe grobnicu koja skriva najveće blago na svetu - sve dok arheolog Džek i naučnik Vilijam ne krenu u pustolovinu koja će ih dovesti do najvećeg otkrića u istoriji Kine.Režija: Stenli Tong. Igraju: Džeki Čen, Hi Sion Kim, Malika Šeravat, Kan Lo...TV Pink, 24.00[/font][/size]

Brasch:
Mi smo iz budućnosti 1. (2008) (Ruski film) (Srpski prevod)

Film počinje tako što četvorica mladića, inače tragača za antikvitetima iz drugog svetskog rata, kopaju na mestu gde su se nekada vodile bitke, u potrazi za medaljama, ordenjima, dokumentima i oružjem, kako bi ih prodavali na crnom tržištu. Iznenada, na mestu kopanja počelo se događati nešto čudno: u pronađenim vojničkim knjižicama koje su pripadale poginulim vojnicima Crvene armije, oni pronalaze svoje slike. Misleći da je sve to posledica ispijene vodke, trče brzo ka jezeru kako bi se otreznili u hladnoj vodi. Međutim, umesto da se otrezne, dospevaju u 1942. godinu, u sred teške bitke, koja je u punom jeku
Mi smo iz budućnosti 2. (2010) (Ruski film) (Srpski prevod)

Borman i Čerep, junaci prvog filma, odlaze u Ukrajinu kako bi rekonstruisali bitku iz Drugog svetskog rata. Međutim, sudbina se ponovno poigrala sa njima. Zajedno sa još dva mlada Ukrajinca opet odlaze u prošlost, u 1944. godinu, gde je u punom jeku bitka za uništenje opkoljene nemačke jedinice "Galicia".

Konstantin:
Кад су Египћани пловили Црвеним морем


Документарни филм реконструише историјску хипотезу по којој су древни Египћани пловили у прекоморске авантуре.

Погледајте исход овог експеримента.
За све је крив један барељеф из храма у Луксору на коме је представљена флота од пет бродова у далекој и засад нелоцираној земљи Пунт, одакле су донете чудесне драгоцености. Од тада археолози не престају да се питају да ли је заиста дошло до тог путовања.

Време у које се смешта овај догађај било је шеснаест векова пре Христа, током владавине најмоћније ХVIII фараонске династије. Египат наставља освајања не само оружијем него и трговином и разменом. Претпоставља се да је моћни фараон Хатшепсут, јединствен међу египатским владарима будући да је реч о жени која је већи део свог живота подражавала и живела судбину регента, наложио да се направи бродовље које ће бити средство за превоз посебних вредности из прекоморских земаља. Пошто ова хипотеза може да изазове скепсу код сваког ко и мало познаје технологију бродоградње тог времена, великом истраживачком тиму није остало ништа друго до да сам крене у израду и понирање експерименталног брода чиме би се доказала или оповргла ова претпоставка.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju