Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Otkrivena palata biblijskog kralja Davida  (Pročitano 24267 puta)

Van mreže Konstantin

  • Opšti urednik
  • Heroj
  • *****
  • Poruke: 1532
  • Ugled: +137/-1
  • Pol: Muškarac
Otkrivena palata biblijskog kralja Davida
« poslato: 20.07.2013. 22:01 »
Arheolozi su iskopali palatu u utvrđenom judejskom gradu Shaarayimu, u kojem se, po Bibliji, David borio protiv diva Golijata.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Davidovu palatu, koja se prostire na hiljadu kvadratnih metara, otkrio je Hebrejski univerzitet i izraelska Komisija za antikvitete.

Tokom poslednjih sedam godina tim je otkrio i veliku riznicu punu aretefakata za koje smatraju da dokazuju postojanje vladara u Judeju u 10. veku pre nove ere.

"Ruševine su najbolji primer datiranja otkrivenog utvrđenog grada kralja Davida. Ovo je nepobitan dokaz postojanja centralne vlasti u Judeji u doba kralja Davida", saopštili su profesori Yossi Garfinkel i Saar Ganor sa Hebrejskog univerziteta.

Za biblijski grad Shaarayim smatra se da je postao moderni grad Khirbet Qeiyafa, nekih 30 kilometara jugozapadno od Jerusalema. Profesori kažu da se radi o ruševinama dve najveće poznate građevine u doba kralja Davida u Jerusalemu.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


"Oko palate pronađene su sobe sa različitim instalacijama, dokazima o metalnoj industriji, posebnih keramičkih posuda i delovima posuda od alabastera koje su uvožene iz Egipta", rekli su profesori.

Arheolozi su pronašli stotine artefakata na lokaciji, uključujući religijske predmete, pečate, grnčariju i alate. Palata se nalazi u centru lokacije i viša je od ostalih građevina u gradu.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Kraljevska porodica imala je odličan pogled na zemlju, od Sredozemnog mora do planina Hebron i Jerusalema. Smatra se da je najveći deo palate uništen 1.400 godina nakon što je izgrađena. Na njenom mestu je u vizantskom periodu izgrađena utvrđena farma.

Arheolozi su pronašli i veliku glinenu zgradu koja je služila kao administrativno skladište. Komisija za antikvitete se nada da će nova otkrića dovesti do proglašenja ove lokacije nacionalnim parkom.