Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Zaleđeni mamuti  (Pročitano 24270 puta)

Van mreže Carica Teodora

  • Heroj
  • *****
  • Poruke: 625
  • Ugled: +109/-2
  • Pol: Žena
Zaleđeni mamuti
« poslato: 30.03.2013. 22:42 »
Većina od nas je čula za zaleđene mamute, čiji su savršeno sačuvani ostaci pronađeni u regionu Arktika. Postoje slike tih gigantskih slonova sa krznom, koji su za vreme velike mećave nabijeni zajedno u snežnoj ravnici, dok su tragajući kroz sneg pokušavali da nađu hranu. Rečeno nam je da su njima evoluirali krzneni pokrivači, koji su im pomogli da prežive veliko Ledeno Doba, i da je s vremena na vreme jedan od njih upadao u snegom ispunjenu pukotinu, ili ledenu reku, gde su se zaledili i sacuvali u stanju u kojem ih mi danas nalazimo. Kakve su cinjenice?

Mamuti su živeli u suptropskoj klimi

Postoji izobilje činjenica da je Zemlja nekada uživala u toploj klimi. Nalazista uglja u polarnim regionima pokazuju da su bujne šume nekada rasle tamo gde je sada samo sneg i led. Opalo, 27 m dugo drvo voćke, sa zrelim voćem i zelenim listovima na svojim granama, pronađeno je u zaleđenom tlu Novih Sibirskih Ostrva (New Siberian Islands), gde sada rastu samo 2,5 cm visoke vrbe. Fosili palme su pronađeni na Aljasci. Trave, divlji zumbuli, ljutići i divlji grašak, koji su bili sveži u danu kada su bili pojedeni, pronađeni su u ustima i stomacima zaleđenih mamuta.

Procenjeno je da pet miliona mamuta leži sahranjeno na tlu Arktika

Tlo Sibira je prepuno kostiju mamuta koje su kopači slonovače iskopavali tokom mnogo godina, i bar 20 hiljada zuba je nađeno u samo jednom iskopavanju. Pored mamuta, tlo Arktika sadrži ostatke preko 60 životinjskih vrsta, ukljucujuci nosoroge, kamile, konje, tigrove i antilope. Mnogi od njih leže u zaleđenom tlu, izmešani zajedno sa velikim kamenjem i korenjem drveća.

Mamuti (i ostale životinje) su naglo zatrpani u ledenoj katastrofi

Od eksperata za smrznutu hranu traženo je mišljenje o zaleđenim mamutima. Šta su oni rekli?

"Duboko zaledjavanje ogromnih živih mamuta, koji su bili izolovani debelim krznom, zahteva čudesno niske temperature ispod -101'C. Takve temperature nikada nisu zabeležene - čak ni na Arktiku."

Članak dalje kaže: "Očigledno, u jednom momentu su mamuti mirno žvakali travu i ljutice koji su bujno rasli u sunčanoj ravnici umerenog pojasa. U sledećem trenutku su bili izloženi žestokoj hladnoći, tako da su bili zaleđeni tamo gde su stajali."

Većina zaleđenih mamuta je pronađena u stajaćem položaju, okružena zaleđenim tlom. Tkiva njihovog tela i sadržaj njihovih stomaka nije čak ni počeo da se raspada.

Za detaljniji izveštaj o nalazima zaleđenih mamuta pogledati tekst "Tajna zaleđenih mamuta", koji je napisao Dr. Joseph Dillow, a koji je prevedena u Jugoslaviji od strane autora ove prezentacije.

Izvor: www.cps.org.rs
« Poslednja izmena: 31.03.2013. 19:07 admin »