Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Пирамиде у Ариљу?  (Pročitano 24436 puta)

Van mreže Aleksandar

  • Administrator
  • Heroj
  • *****
  • Poruke: 1049
  • Ugled: +122/-0
Пирамиде у Ариљу?
« poslato: 27.11.2014. 00:46 »
Да се и у Србији могу наћи пирамиде, тврди један Пожежанин, који годинама истражује могућност њиховог постојања на овим просторима.

Брда Мали и Велики Остреш код Ариља, према мишљењу Зорана Раковића, имају неколико подударности са египатским и босанским пирамидама. Осим визуелног утиска, као доказе наводи да се налазе на истој географској ширини и у истој позицији према звездама.Љубинка Алексић из села Висока каже: „Траже, копали су нешто овде неколико дана, казали су да ће долазити опет.“

И топоними можда указују на подударности. У близини босанских пирамида је место Високо, а ових ариљских – село Висока. Загонетка многим посетиоцима Височке бање.

„Височки кањон је стварно јединствен, али ипак и поред свега тога углавном се пита за те пирамиде, ариљске“, рекао је Владимир Мијаиловић, фотограф из Пожеге.

Александар Вукадиновић, председник „Археоаматера Србије“, каже да у овом делу постоји доста извора термалних вода што може да указује да се у непосредној близини налазе пирамиде, које у свом саставу, по својој структури, имају доста шупљина и доста пећина.

Мештани кажу да се ова брда од окружења издвајају по оштрим ивицама. Стрме стране воде ка Великом Рзаву, а најприступачнија је јужна страна.

„Кад изађеш на Велики Остреш и посматраш околна места не можеш лако да се оријентишеш, видиш места а не можеш да се оријентишеш које је то место, стварно. Чудан осећај“, тврди Василије Теофиловић из села Добраче.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete

Потврде о постојању ариљских пирамида Зоран Раковић тражи већ неколико година: „И по Аристотелу, ово обличје – идеје које се спајају у јединство нечега. Значи овакав облик мора дати енергију и то је што је показано, тако да је потврђено оно у шта сам био сигуран.“

О несвакидашњем изгледу ариљских брда већ се прича, а мештани верују да ће ова енигма бар помоћи доласку већег броја туриста.

Извор:РТС