Sećam se dok sam bila sasvim mala još u nižem razredu osnovne škole, trebala sam da radim domaći, umesto to gledala sam film o Mojsiju i izlasku naroda iz Egipta preko Crvenog mora, dramatičan film koji je ostavio snažan utisak na mene, sva sam ga upijala, svaki detalj čak se i danas sećam, u tom trenutku majka me je otreznula i ljutito mi rekla 'Šta ti to gledaš? Jesi li uradila domaći?' Počela sam raditi domaći ali okrajkom oka pomalo pratila nastavak filma sve dok ga ona nije ugasila. I tako je počelo, ja se ne dam da TV ugasi!

)
Zatim kao tinejdžerka već sam bila upoznata o arheološkim lokalitetom u svom gradu i pratila svaku novinu u vezi sa njim pa onda šire i svetski i tako sam uplovila u sve istorije i pomalo geologiju. U mlađim godinama imala sam sjajnu priliku da lično upoznam australijanskog arheologa i pratila njegovu seriju predavanja koji se održavao kod nas, Bože zdravlje, uskoro da objavim njegovo predavanje na forumu.
Ajde da podelimo zajedničko iskustvo šta je nas dovelo na forumu. Kako je sve započelo u vašim životima, šta je vas privuklo da se bavite arheologijom, bilo čitanjem bilo iskopavanjem, ili treće, koji detalji su na vas ovekovečili da se posvetite sav život arheologiji?