Golden Homolje Set za ispiranje zlata

Autor Tema: Niš kasni sa proslavom Edikta  (Pročitano 1319 puta)

Van mreže Carica Teodora

  • Heroj
  • *****
  • Poruke: 625
  • Ugled: +109/-2
  • Pol: Žena
Niš kasni sa proslavom Edikta
« poslato: 13.05.2013. 21:49 »
Niš kasni sa proslavom Edikta

Autor S.M. Izvor Južne vesti | NIš  23.04.2013.
Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


Gostujući u emisiji "15 minuta" direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić izjavio je da se kasni sa organizacijom proslave velikog jubileja, a odgovornost za to prebacio na prethodnu vlast.

Parlić smatra da je sve ono što se sada radi, trebalo da bude otpočeto pre 4 godine, pa bi u tom slučaju sada bila potrebna samo "kozmetička doterivanja".

- Nije urađeno ništa, osim formiranja nekakvih organizacionih odbora i ovo je sad zaista jako malo vremena za jako puno posla. S tim moramo da se borimo. Sada, ako kupola na arheoparku Medijana ne bude završena do kraja godine, bože moj... Mislim, važno je da se radi, da su sredstva obezbeđena, što je u suštini bio najveći problem godinama unazad - kaže Parlić.


Direktor Turističke organizacije kaže da cilj prve dve manifestacije održane u Nišu, a posvećene 1700-oj godišnjici jubileja, nisu u grad ni mogle da dovedu turiste, jer im to nije bio ni cilj, ali najavio da će manifestacija za turiste biti u „periodu do kraja godine“.

Gosti ne mogu videti slike, molimo Vas da se registrujete ili ulogujete


- Turistička organizacija pokušava da iskoristi sve ovo što se radi sada u Nišu vezano za proslavu jubileja, da to valorizuje u narednom periodu. Mislim, turizam će da se odvija i narednih godina, tako da je proslava samo motiv da uđemo u fokus interesovanja ljudi - kaže Parlić.

On nije mogao da odgovori na pitanje da li će, kako je pompezno najavljivano, Niš dobiti veliki spomenik Caru Konstantinu na Viniku. Potvrdio je da, iako je već prošao prvi kvartal jubilarne 2013, turisti ni na ulazu u grad, ni na ulicama grada ne mogu ni da naslute da je Niš grad Cara Konstantina, niti da se u njemu slavi ovaj jubilej.

- U ovom trenutku šetajući gradskim ulicama to nije vidljivo, mada ima nekih bilborda koje je Ministarstvo kulture zakupilo. Ja mislim da ih ima 8. Ono što je bitno je da će vrlo brzo dosta toga da se promeni. Mi smo u projektu (postavljanja) turističke signalizacije. U ovom trenutku se radi i turistička mapa Niša. I tamo negde, pošto su sada stupili novi zakoni i oko javnih nabavki i svih procedura koje traju zaista dugo, taj projekat će da započne sa realizacijom tamo negde početkom jula - rekao je Parlić.

Parlić je najavio i druge novine koje bi, kako sada stvari stoje, tek narednih godina turistima mogle da pokažu da je Niš grad u kojem je Konstantin rođen. Ekonomska kriza i prezaduženost Grada su, po njemu, razlozi zbog kojih TON nije dobio dodatna sredstava iz gradskog budžeta za promociju grada i proslavu jubileja.


Opštirinije u emisiji “15 minuta” u nastavku teksta.

« Poslednja izmena: 13.05.2013. 22:18 Carica Teodora »